www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Mikä on kokkarin moraali (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 20.07.2017, 23:39 @ Jussi

Kysymys kuului, pystyykö suomen hallitus päättämään itsenäisiä päätöksiä eu:n ohi, vai ei??
Enkä tarkoittanut tällä imperialismin puffausta... mihin syylistyit :D

En puffannut mitään, vaan noin se talous toimii. Suosittelen sinullekin kansantaloustieteen perusteita salaliittoteorioiden sijaan. Uskoakseni olet kyvykäs oppimaan ja antaa perspektiiviä vähän laajemmin.
Itse kysymykseen: kyllä hallitus tekee itsenäisiä päätöksiä. Meillä on täysin oma lainsäädäntö, joka ohjaa päätöksiä. Joissakin asioissa on toki kattavat EU-lait. Kuten esim. työvoiman ja ihmisten vapaa liikkuvuus. Kärjistäen vaikka niin, että romanikerjäläiset ovat maassa täysin laillisesti kun taas kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat täällä laittomasti.
Joskus kansalainen on saanut apua EU:sta, esimerkkinä vaikka autoja maahantuoneet ovat saaneet oikeutta Suomen viranomaisen verotettua liikaa.
Huomaa myös, että meillä on täysin oma sosiaali- ja eläkelainsäädäntö, joihin EU ei puutu. Samoin kaikki verolait. Täällä vouhotetaan kovasti, että EU määrää kurkun suoruudesta jne. Totta on kuitenkin se, että maatalous tarvitsee EU:n tukia, muutoin täällä ei viljellä tai tuoteta mitään, pohjoisessa kun ollaan ja markkinat ovat vapaat. Mikäli tukia ei olisi (Eu ja kansallinen tuki), kaikki tuotaisiin muualta ja halvalla.

  luettu 800 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105909 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!