www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rahaton yhteiskunta - tulevaisuutemme? (Yleistä keskustelua)

kirj. vaari, 01.08.2017, 10:56 @ Rahajärjestelmä
Viestiä on muokannut vaari, 01.08.2017, 11:08

Ihmiskunta ei voi pärjätä nykyisellä järjestelmällä, koska maailma, jossa on satoja valtioita, on pakostakin aina sotia. Ihminen ei voi laajentua avaruuteen kovin helposti jos ihmiskunnassa on useita kansallisvaltioita - lopulta ihminen sotii avaruudessakin keskenään.

Rahajärjestelmä edistää lyhytnäköisyyttä, nopeita voittoja, sotimista eikä täten keskity sellaisiin asioihin, joista voisi olla ihmiskunnalle pidemmällä aikavälillä suurta hyötyä kuten avaruusteknologian kehittäminen, sairauksien tutkiminen jne.

Rahajärjestelmän takia maailmassamme tulee olemaan aina köyhyyttä, ympäristön tuhoamista, nälänhätää sekä oman edun tavoittelua. Nykyinen järjestelmä tuhoutuu lopulta omaan mahdottomuuteensa, joka tietää hyvin mahdollisesti ihmiskunnan loppua.

Tähän mennessä paras ratkaisu kaikkiin nykyisiin ongelmiin on The Venus -projekti.

Nykyiset globaalit ongelmat vaikuttavat nopeasti ihmiskuntaan. Muun muassa sodat, sairaudet, nälänhätä, ympäristön saastuminen, ilmastonmuutos ja eriarvoisuus aiheuttavat pitkän luettelon globaaleista haasteista, joihin meidän täytyy puuttua pikaisesti ennen kuin mahdollisesta katastrofista tulee väistämätön.

Riippumatta poliittisesta filosofiasta, uskonnollisista vakaumuksista tai sosiaalisista tavoista - kaikki sosioekonomiset järjestelmät riippuvat luonnonvaroista, kuten puhtaasta ilmasta ja vedestä, viljelysmaasta sekä välttämättömästä teknologiasta ja henkilöstöstä ylläpitämään korkeaa elintasoa.

Modernilla yhteiskunnalla on pääsy kehittyneeseen teknologiaan joka voi tarjota elintarvikkeita, vaatteita, asuntoja, lääketieteellistä hoitoa, koulutusjärjestelmän ja edistää saastumatonta uusiutuvaa energiaa, kuten geotermistä energiaa, aurinkoenergiaa, tuulienergiaa ja vuorovesienergiaa.

Modernin yhteiskunnan ansiosta on mahdollista että jokainen maapallolla voi nauttia erittäin korkeasta elintasosta, joita vauras sivilisaatio voi tarjota. Tämä voidaan saavuttaa tieteen ja teknologian älykkäästä sekä inhimillisestä soveltamisesta.

Luonnollisia henkilöitä sekä etujärjestöjä säännellään laeilla jotka vaativat mahdollisimman suurta voittoa. Nämä lait ovat luontainen osa rahajärjestelmää. Rahajärjestelmän perusperiaatteet vaativat eksponentiaalisista kasvua kaikin kustannuksin aiheuttaen taloudellisia romahduksia, kuten USAn 1930-luvun lama ja vuosien 2007-08 rahoituskriisin.

Kansakunnat on erotettu rajoilla ja uskomuksilla, joiden vuoksi meidän on mahdotonta päästä asiaankuuluvissa ratkaisussa pidemmälle jakautumatta ideologisesti. Useimmat nykyisistä ongelmistamme ovat teknisiä, mutta etsimme edelleen ratkaisua poliittisin keinoin. Meidän on hyväksyttävä, että näiden maailmanlaajuisten uhkien poistaminen edellyttää metodologioiden käyttöä huolimatta henkilökohtaisista mielipiteistä.

The Venus -projekti ehdottaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa globaalilla sosioekonomisella järjestelmällä, jossa hyödynnetään uusinta teknologista ja tieteellistä kehitystä, joka tarjoaa korkeimman mahdollisen elintason kaikille ihmisille maapallolla. Ehdotettua järjestelmää kutsutaan resurssipohjaiseksi taloudeksi. Termin ja merkityksen loi Jasques Fresco, The Venus -projektin perustaja.

Resurssipohjaisessa talousjärjestelmässä kaikki tavarat ja palvelut ovat kaikkien saatavilla ilman että tarvitsee maksaa, hyvittää, tehdä vaihtokauppaa tai muuta vastaavaa. Tämän saavuttamiseksi kaikki resurssit ovat julistettava kaikkien maapallon asukkaiden yhteiseksi perinnöksi. Uusimpien tieteellisten ja teknologisten ihmeiden avulla, ihmiskunta voi saavuttaa erittäin korkean tuottavuuden ja luoda runsaasti resursseja.


https://www.thevenusproject.com

Tätyy tunnustaa, että esität ajattelemista aiheuttavaa tekstiä. Vaikka en siihen voikkaan yhtyä, ihan pilkulleen.
Olisikohan otsikkona, jopa parempi, "RA(U)HATON yhteiskunta - tulevaisuutemme"?

Tämä siksikin, että valitettavasti, juuri mikään ei toimi ilman tuota RAHAA? "Säätyyn" katsomatta, meistä jokainen kyllä tekee ainakin jotain, että sitä olisi mahdollisinman paljon.
Mikään ei ole toisin, olipa sitten kyseessa "ryötöporvari", duunari, eläkeläinen, tai vieläpä, yhteiskunnan kustannuksella elävä "työtönkin". Kaikki haluavat lisää rahaa, eli hyvinvointia omallekohdalleen.

Juuri kukaan ei huomaa, että mikä onkaan tämän kaiken taustalla ja vieläpä seuraus?
Kaikessa vaaditaan KASVUA, kasvua ja juuri sitä pahinta laatua, eli VÄESTÖNKASVUA. Unohdetaan autuaasti, mihinkä kaikki tämä johtaa.
Valitettavasti maapallon kyky elättää kohtuullisesti kaikia kansalaisia ei toimi. Jatkuvasti kasvava väkimäärä on jo nyt ylittänyt "oikean lukeman".

Olen joskus lukenut jonkun viisaan tutkijan mielipiteen, että pallomme mahdollisuus suoda mukavat elinolosuhteet, ovat jossain 4,5 miljardin ihmisen paikkeilla, mutta kuitenkin jo nyt on ylitetty noin 7,5 miljardin ihmisen lukumäärä.

Kaikki ns. "fiksutihmiset" varoittelevat, kuinka pallonme kesilämpötila kohoaa uhkaavasti ja VAADITAAN, että saastuttaminen pitää lopettaa, edes ajattelematta saastuttamisen perusongelmaa, eli SAASTUTTAJIEN lukumäärän kasvua. Eikä siinä vielä ole edes kaikki, vaan kaikille pitää kokoajan löytyä sitä "HILLOA" LISÄÄ?

Tapellaan eripuolilla palloamme, jotta tilanne edes hieman tasapuolistuisi, mutta valitettavasti näin ei ole vielä käynyt, eikä tule käymäänkään, ennenkuin maan väkimäärää saataisiin totaalisesti vähenemään?

vaari.

  luettu 793 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105911 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!