www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Vihapuheet (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 01.08.2017, 14:50 @ vaari

Nykyajan termiä "vihapuhe" ei kai ole lain silmin mitenkään tarkasti määritelty. Yleisesti ottaen voikn sanoa että kaikki puhe joka saa vastapuolen ärsyntymään/vihastumaan on vihapuhetta. Määritelmä sopii nyt kansamme yleiseen käsitykseen asiasta.

Kun joku sitten toisen kirjoituksesta/puheesta ärsyntyy ja vie asian oikeuden käsiteltäväksi, niin oikeuslaitos mittaa päätöksellään onko "vihapuhe" tullut toteennäytetyksi.

Erikoiseksi käytännön minusta tekee se että jos julkisesti haukkuu jotakuta henkilöä rasistiksi, se ei täytä vihapuheen määritelmää. Eikä edes kunnianloukkauksen määritelmää (yleisesti). Tai että haukkuu tiettyä kansanosaa tai etnistä ryhmää rasiteiksi ja/tai natseiksi, eisekään täytä vihapuheen määritelmää. Tässä näyttää olevan selkeä ero sen suhteen miten asiaa mitataan eri ihmisryhmien/rotujen kesken.

Mutta ehkä kun yhteiskuntamme tältäkin osin kehityy niin tähänkin asiaan saadaan määriteltyä mittarit. Heilurihan heilahtaa aina laidasta laitaan ja jossain vaiheessa se löytää taasapainopisteensä. Nyt tämän asian suhteen ollaa suometuttu pahasti mutta sekin korjaantunee ennenpitkää.

  luettu 790 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105911 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!