www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rahaton yhteiskunta - tulevaisuutemme? (Yleistä keskustelua)

kirj. Rahajärjestelmä, 01.08.2017, 15:07 @ Rahajärjestelmä

Ihmisen luonne muuttuu ympäristön muuttuessa, nykyinen ympäristö edistää ahneutta ja monia muitakin "vitsauksia", joista kerroitte.

Sanoisin kommunismista sen verran että uskon että sen tarkoitus olikin epäonnistua, jottei nykyiselle järjestelmälle tule koskaan kilpailijaa (aina voi vedota kommunismiin ja miksei joku muu toimi jne.) ja täten ahneus voi jatkua. Siihen aikaan ei myöskään ollut samaa tieteellisestä/teknologista tasoa kuin nykyään. Kommunismi perustui loppujen lopuksi samaan rahajärjestelmään.

Fakta on että jo lähitulevaisuudessa yksinkertaisimmat työt tullaan automatisoimaan ja se tarkoittaa sitä että työttömiä tulee huomattavasti lisää. Työttömyysprosentti ei tule enää koskaan olemaan yhtä matala kuin joskus menneisyydessä.

Siitä kun mennään myöhempään tulevaisuuteen, alkaa automatisointi korvaamaan monimutkaisempia töitä, kunnes työttömyysprosenssi alkaa olemaan 90-99 % paikkeilla. Samalla ihmiskunnan väestö on lisääntynyt huomattavasti (ellei asialle ole tehty jotain), kertokaapa miten rahajärjestelmässä jokaiselle näille 90-99 % työttömälle massalle voidaan tarjota elintaso, jonka ne menettivät pakosta automatisoinnin johdosta?

Verovaroja ei saa kuin korkeintaan roboteilta (eikä niiltäkään yhtä paljon kuin ihmisiltä aikoinaan) sekä yrityksiltä - kulutustuotteista, ruuasta jne. on hankala verottaa jos kellään ei ole varaa ostaa niitä.

Millä siis maksatte jokaiselle työttömälle sellaisen tuen, jolla ne voivat elää kuin aikaisemmin palkkatyössä? Tasa-arvon vuoksi jokaiselle voi suoda saman tuen.

Sanoisin että tuo on se h-hetki, jolloin joko ihmiskunta tuhoutuu omaan mahdottomuuteensa ja alkaa valtavia sisällisotia ympäri maailman tai sitten ihmiskunta vaihtaa tuohon resurssipohjaiseen järjestelmään.

Mitä aikaisemmin vaihto tapahtuu, sen paremmin tuo skenaario vältetään.

  luettu 775 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105911 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!