www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rahaton yhteiskunta - tulevaisuutemme? (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 01.08.2017, 23:15 @ Rahajärjestelmä

Kauniita ajatuksia, osin kannatettaviakin, valitettavasti unelmahöttöä.

Raha on ollut vaihdon väline ja arvon mittari vuosituhansia. Ihminen on valitettavasti kovin ahne ja itsekeskeinen olio, joka pyrkii rikkauteen ja valtaan huolimatta rodusta, uskonnosta tai valtiosta.
Rahasta ei haluta luopua edes hädän hetkellä, ei edes varman kuoleman edessä.

Ihminen hoitelee kyllä maapallon siihen jamaan, että elämä kasvavalla väestöllä muodostuu täällä mahdottomaksi. Meille elämä on vielä kohtalaisen helppoa, pari sukupolvea sitten täälläkin oli ainainen nälkä vieraana pöydässä. Samainen nälkä istuu nyt kehittymättömien alueiden pöydässä.

Viljelysmaa ei riitä ruokkimaan maapallon väestöä. Kun elintaso mm. Kiinassa kasvaa, kasvaa myös lihan kulutus. Tunnetusti lihan tuotanto, erityisesti naudanlihan, on erittäin tehotonta. Tehotonta siinä mielessä, että kallisarvoista viljelysmaata käytetään lehmien laiduntamiseen. Raha ja pinttyneet tavat ohjaavat tätäkin. Itsekin olen lihansyöjä, mutta ymmärrän kyllä hyvin noita argumentteja erityisesti naudantuotantoa vastaan.

No, vähän taas lipeää aiheesta, mutta ihmeenä pidän, jos rahasta luovutaan. Faktat juuri tänään eivät mitenkään puolla utopioita. Ahneella on p...kainen loppu!

  luettu 694 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105756 viestiä 8403 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!