www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rahaton yhteiskunta - tulevaisuutemme? (Yleistä keskustelua)

kirj. gyroskooppi, 02.08.2017, 12:15 @ JuX

Tuo ihmismassan lisääntyminenhän on ihan luonnollinen kehitys, ihminen on kuitenkin eläin jonka geneettiseen koodiin lisääntyminen on kirjoitettu (muuten meitä ei enää olisi), näin käy luonnossa kunnes joku romahduttaa kannan, pedot / nälkä / luonnonmullistus etc.Kehittyneissä maissa syntyvyys on saatu laskuun, elintason myötä tämä tapahtunee myös kehitysmaissa. Maailmalla on toivoa.

Sinällään aloittajan visioimalla viisaalla hallinnolla nykyinen ihmismäärä olisi helposti ja kestävästi vielä ruokittavissa, mutta olen Jussin kanssa samaa mieltä että maapallon kantokykyä pitää katsoa alueittain. Jos afrikassa ruuantuotanto ja tekniikka ei pysy väestöräjähdyksen mukana, siellä pitää antaa luonnon karsia eikä auttaa populaation kasvussa esim. toimittamalla evästä. Sen sijaan ehkäisyvälineiden toimittaminen, naisten koulutus, sterilisaatiopalvelut, yhteiskunnan vakauttaminen jne. voisi auttaa kummasti ongelmaan.

Mitä sitten vaikkapa tuohon naudanlihaan tulee, niin uskoisin että tiede ratkaisee tämänkin ongelman melko pian, tuskin kohta enää tarvitaan varsinaista eläintä, vaan halutunkaltaista lihasolukkoa voidaan kasvatella vaikkapa suoraa pihviksi. Tällöin liha on eettistä ja syntyy paljon pienemmillä resursseilla, ei tarvita laidunmaata, vettä rehutuotantoon, teurastajaa jne. Vihreätkin voivat hyvällä omallatunnolla jättää huonompansa moralisoimatta.

  luettu 660 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105756 viestiä 8403 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!