www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Mitä mieltä olet nettiäänestyksen mahdollisuuksista ja riskeistä? (Valtakunnan politiikka)

kirj. JuX, 04.08.2017, 11:55 @ Pauli Kiuru

Kyllä nettiäänestys varmastikin on tulevaisuutta. Tällä hetkellä koko netti on vielä niin uusi asia, että vanhempi osa väestöstä vääjäämättä jäisi aika suurelta osin sen ulkopuolelle. Sen sijaan nuorelle väelle kynnys vaikuttamiseen olisi mahdollisimman alhainen. Kun äänestysprosentit varsinkin nuorisolla ovat todella alhaiset, olisi muutoksella varmasti myös suuria vaikutuksia poliittiseen kenttään ja vallanjakoon.

Tuohan pitäisi varmastikin toteuttaa samalla tavalla kuin monet muutkin asiat, eli turvallisen pankkitunnistuksen kautta? Mutta kuinkahan se kontrolloitaisiin, että on se varmasti hänen äänensä, joka tunnuksia käyttää? Jotenkin tulee mieleen, että tuon äänioikeuden voisi vaikka myydä jollekin toiselle. Rahaton voi antaa pankkitunnuksensa jonkun toisen käyttöön äänestyksen ajaksi?

Tämän aika ei siis todellakaan ole vielä, mutta varmasti aikanaan tulee. Ongelmat ovat samansuuntaisia kuin käteisen rahan kanssa. Rahalaitokset ohjaavat ihmisiä nettiin ja jopa kännykän käyttöön rahaliikenteessä. Vanha kansa haluaa käyttää käteistä eikä ymmärrä hölänpöläystä moisista kotkotuksista. Ja ovat syystäkin käärmeissään kassapalvelujen alasvedosta.

  luettu 5395 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105910 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!