www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Yhteiset Talkoot (Yleistä keskustelua)

kirj. järjenkäyttö, 09.08.2017, 10:12 @ Duunari

Tämä taitaa vähän olla kun pelaisi pulun kanssa shakkia, mutta yritetään...

Suurin maksajaryhmä ovat tavalliset työntekijät.

Jos kilpailukykyä koitetaan parantaa, niin ei ole yllätys että palkansaajaryhmä isoimpana porukkana kantaa keskeisen roolin, kuka muu se voisi olla? Moraalisesti toki jonkun johtajan palkka saattaa aiheuttaa närää, mutta me laskutaitoiset tiedämme ettei sillä ole kokonaisuuteen juurikaan merkitystä. Johtoa ainakin pitäisi palkata tuloksen mukaan.

Ilman muuta tuollaiset kiky-paketin tyyppiset päätökset kohdistuvat massaan, eivät niihin jotka jollain johtajasopimuksella työstävät, niissä ainakin pitäisi vaikuttaa enemmänkin organisaation suoritus. Karhinen on tehnyt erinomaista työtä OP:ssa, suorastaan ansaitsisi palkankorotuksen, joten tavallaan hän on osallistunut kikyyn kun ei tästä huolimatta palkka ole noussut. Tosin en puolustele, tyhmyyttään on mennyt tuollaisia horisemaan julkisuuteen. Lisäksi miehen veroprosentti on 52 ja risat, joten palkan alennus tiputtaisi ainoastaan maallemme krusiaaleja verotuloja, OP:n kilpailukyky kun ei ole hänen kuluistaan kiinni.

Sama tilanne on Finnairin johtajan lisäeläkkeen kanssa, kuulostaa pahalta, mutta Finnariin erinomainen pörssikehitys kyllä antaa selkänojaa palkitsemiselle, en ole kuullut omistajien surevan asiaa. Toki ajoitus on huono, mutta moraalista vastuuta soisi kantavan myös lehdistön, näitä asioita kun uutisoidaan, niin tyhmemmät vetelevät äkkiä mutkia suoriksi tulkinnoillaan.

Sinällään yhdyn kokoomuksen kritiikkiin, että Jyrkin lanseeraama Sari Sairaanhoitaja -kampanja 2007 johti suhdannehuipulla 2008 järkyttävänä isoihin julkisen sektorin palkankorotuksiin joihin ei oikeasti olisi alun alkaenkaan ollut varaa. Se oli kokoomukselta sitä populismia johon yleensä vain halpahintaiset puolueet sortuvat, ei sovi valtionhoitajapuolueelle.

" mitään jakovaraa ei ole " ...

Tässä olen aivan samaa mieltä aloittajan kanssa, muistetaan 2008 virheet, palkojen korotukset juuri syöksyttäessä kuiluun, Urpilaisen horinat jakovarasta. Jakovaraa ei todella ole valtiolla jonka nettovelka edelleen kasvaa. 2008 valtionvelka oli puolet siitä mitä se nyt on, samalla jäykkä yhteiskunta jätti meidät 5 vuotta muita keskeisiä maita kilpailussa jälkeen. Nyt on aloitettu korjaustoimet, ei nyt perisuomalaiseen tapaan kusasta omiin muroihin heti kun hallituksen ja kansan yhteistoimet alkaa tuottaa hedelmää.

Keynesiä kun mielellään vasemmisto lainaa, niin muistuttaisin ettei nyt talouden porskuttaessa pikku hiljaa kulutusta tule kasvattaa, koska paukut pitää säästää seuraavan taantuman tullessa elvytykseen, ja se vaatii uskottavaa velkojen hoitoa ja sotakassan keräämistä.

Talkoot ei oo vielä valmiit.

  luettu 842 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105910 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!