www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Yhteiset Talkoot (Yleistä keskustelua)

kirj. jote, 09.08.2017, 10:48 @ mvonkarne

Pörssit perustettiin aikoinaan siksi, että hyville ideoille saataisi helposti ja nopeasti joukkorahoituksen kautta alkupääomaa. Hyvä ajatus on korruptoitunut jotakuinkin täydellisesti. Luopumalla sähköisestä kaupankäynnistä arvopaperimarkkinoilla, touhuun tulisi kummasti järkeä, kun osakkeet olisivatkin fyysisiä papereita, joita tarvitsisi sitten säilöä omassa turvasäiliössä.

Niinhän pörssi edelleen toimii. Mitä hyötyä tuosta paperilla säilömisestä kuvittelet olevan, saati kaupankäynnin hankaloittamisesta? Talo palaa ja siinä menivät seinän sisään piilotetut osakekirjat, tai joku keikkaa ne? Hyvähän vaan sähköinen ja kustannuksiltaan alhainen systeemi on. Esim tänä vuonna listattujen yhtiöiden annit ovat menneen todella hyvin kaupaksi ja yritykset ovat saaneet rahaa kasvuun ja kehitykseen kuten tarkoitus on. Yhtälailla sijoittajalle on tärkeää ostoksen likvidiys, sen voi muuttaa siis rahaksi tarvittaessa nopeasti. Tämä ei paperisilla osakekirjoilla onnistu. Entisaikoina pörssierä oli käsite, joka rajoitti pienimmät sijoittajat osakkeiden ja hajautuksen ulkopuolelle, nykyään voit ostaa vaikka osakkeen kerrallaan niin halutessasi, joten mikä se ongelma tässä nyt on?

ps. Hyvä pieni opus jossa on ääriesimerkkejä prosenttilaskuista: "Pharmagedon - näin lääketeollisuus tekee meistä sairaita".

Taidat olla näitä ruokasoodalla se syöpä lähtee ja rokotukset sairastuttaa -porukkaa? Lääketeollisuus on sen verran kilpailtu ala, että jos taudit saisi helpommin paranneltua, joku sen varmasti tekisi. Toki medikalisaatio on tosiasia, eli asioihin jotka ennen eivät kaivanneet hoitoa, nykyään sitä tarjotaan, mutta tässä kohtaa markkinatalous vain tarjoaa mille on kysyntää, jokainen yksilö päättää itse mihin kaikkeen kokee tarvitsevansa apua. Ei kaikkea ole pakko ostaa.

  luettu 1878 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108387 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!