www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Lakko-oikeus? (Yleistä keskustelua)

kirj. vaari, 11.08.2017, 17:55

On käsittämätöntä, kuinka ammattiyhdistysliike hoitaa asioitansa? Nytkin, kun muuta syytä kiukuttelulle ei löydy, niin mennäänkin lakkoon "koska VR aiotaan "osittaa", eli yhtiöittää ja vieläpä yksityisillekin annetaan mahdollisuus "ratakiskotoimintaan". Missääs muussa firmassa työntekijöiden asiana on sanella ehtoja työnantajalle, että koska sen olisi lupa muuttaa "yhtiömuotoaan"?

VR:n työväki pelkää, että nyt selviää, kuinka "pienillä liksoilla" heidän pitää tullakaan toimeen? Junankuljettajakaan ei saa, kuin vaivaiset 4000 Euroa kuussa. Eihän sillä tietenkään tule toimeen???

Lakkoilun syyksi, muuten kerrotaan, pelko työpaikkojen loppumisesta, jos yksityiset OY:t tulisivat omistajiksi, mutta totuus lienee, että saattaa, jopa tilipussi ohentua tavallisten duunareiden tasolle?

Aina valitetaan miten yksityiset yritykset maksavat huonoa palkkaa, ja nythän se totuus, sitten paljastuisikin? Mutta se kohtuus, kohtuus ja oikeus?
Kysympä taas, kuitenkin, että onko junankuljettajan palkka kohtuullinen verraten muihin vastaaviin töihin (bussikuskit, ym.), vallankin, kun huomioidaan "heidän työnsä vastuullisuus"? Onhan se todella kauheeta ajella kiskoilla, joilla sattuu vahinkoja melkein "joka kymmenes vuosi", oikeastaan ei näinkään usein?

vaari.

  luettu 1145 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105909 viestiä 8419 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!