www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Lakko-oikeus? (Yleistä keskustelua)

kirj. Tavallinen Suomalainen, 11.08.2017, 20:49 @ vaari

On käsittämätöntä, kuinka ammattiyhdistysliike hoitaa asioitansa? Nytkin, kun muuta syytä kiukuttelulle ei löydy, niin mennäänkin lakkoon "koska VR aiotaan "osittaa", eli yhtiöittää ja vieläpä yksityisillekin annetaan mahdollisuus "ratakiskotoimintaan". Missääs muussa firmassa työntekijöiden asiana on sanella ehtoja työnantajalle, että koska sen olisi lupa muuttaa "yhtiömuotoaan"?

VR:n työväki pelkää, että nyt selviää, kuinka "pienillä liksoilla" heidän pitää tullakaan toimeen? Junankuljettajakaan ei saa, kuin vaivaiset 4000 Euroa kuussa. Eihän sillä tietenkään tule toimeen???

Lakkoilun syyksi, muuten kerrotaan, pelko työpaikkojen loppumisesta, jos yksityiset OY:t tulisivat omistajiksi, mutta totuus lienee, että saattaa, jopa tilipussi ohentua tavallisten duunareiden tasolle?

Aina valitetaan miten yksityiset yritykset maksavat huonoa palkkaa, ja nythän se totuus, sitten paljastuisikin? Mutta se kohtuus, kohtuus ja oikeus?
Kysympä taas, kuitenkin, että onko junankuljettajan palkka kohtuullinen verraten muihin vastaaviin töihin (bussikuskit, ym.), vallankin, kun huomioidaan "heidän työnsä vastuullisuus"? Onhan se todella kauheeta ajella kiskoilla, joilla sattuu vahinkoja melkein "joka kymmenes vuosi", oikeastaan ei näinkään usein?

vaari.

Liian monimutkaista selitellä sulle ..Kuitenkaan aina ei ole kysymys rahasta mikä sulle tuntuu olevan se keskeinen juttu. Ulkopuolinen ei välttämättä tiedä eri alojen ja liittojen yksittäisistä painotteista.Voithan tätäaihetta jauhaa,mutta luulen ymmärtämistason olevan sitä luokkaa ay-asioissa että palaa suoraan töppäretasolle.Pääset helpömmalla.Eikö?

  luettu 874 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105756 viestiä 8403 viestiketjussa, 126 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!