www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Jos maahanmuutto huolestuttaa, kiinnostu ilmastopolitiikasta (Valtakunnan politiikka)

kirj. vaari, 28.09.2017, 17:02 @ Pauli Kiuru

Oikein hyvä kirjoitus näistä otsikon aiheista. Saanen hieman lisäillä näitä vaarikommentteja aiheeseen?


”Ilmastonmuutos sitoo pohjoisen ja etelän toisiinsa. Ajan myötä kukaan meistä ei voi välttyä sen tuhoisilta vaikutuksilta. Suorien ympäristövaikutusten lisäksi se vaikuttaa turvallisuuteen ja pakottaa ihmiset muuttamaan asuinseuduiltaan.”

Juuri näin tulee tapahtumaan ja ilmasto-ongelmien lisäksi, seuraavat pakolaisongelmat. Eli jos ja kun asuintilat ja ruoka alkavat olla vähissä, niissä maissa, joita ilmastonmuutos kohtelee kovalla kädellä, niin tietenkin se tarkoittaa, että valtavat "mamumassat" alkavat siirtyä parempien elinmahdollisuuksien suuntaan?

Maailmassa on kymmeniä miljoonia pakolaisia. Ilmastonmuutoksen myötä tilanne voi pahentua nopeammin kuin osaamme edes kuvitella. Ilmastonmuutos, väestönkasvu, maaperän köyhtyminen, poliittinen epävakaus, romahtaneet valtiot ja konfliktit kytkeytyvät toisiinsa.

Mikään maa ei ole vaikutuksille immuuni. Mikään aita tai muuri ei pysäytä sään ääri-ilmiöitä ja vedenpinnan nousua. Ilmastonmuutoksen torjunnan on oltava politiikan keskiössä.

Näinhän tilanne valitettavasti on. Sillä muistaen kuinka vaikeaa on jo nyt torjua maahanmuuttajien laitonta joukkoa, niin entäpä sitten, kun määrät todellakin pyörivät miljoonissa?


Suomi luopuu kivihiilen energiakäytöstä vuoteen 2030 mennessä. Liikenteessä on tapahtumassa polttomoottorin keksimiseen verrattava siirtymä. Tavoite on, että vuonna 2030 Suomessa on 250 000 sähköautoa.

Onkohan meillä varaa luopua halvan energian kivihiilen käytöstä? Edes sinä aikana, kun emme voi vielä täysillä hyödyntää ydinenergiaa?
Mitä sitten tulee liikenteen päästöjen vähentämiseen, niin siinäpä se todellinen ongelma onkin. Pitäisi luopua fossiilisten käytöstä ja joidenkin "sinisilmäisten" mielestä etenkin liikenteessä, pitää lopettaa muiden kuin uusiutuvien käyttöstä. Eli ottaa käyttöön KOTIMAINEN BIOENERGIA?
Valitettavasti biopolttoaineetkaan eivät, kuitenkaan ole päästöttömiä. Eivät siis toimi ihan oletetulla tavalla?
Entäpä sitten RASKASLIIKENNE? Suunnitelmissa on lopettaa Dieselmoottoreiden käyttö, mutta kukaan ei vielä ole kertonut korvaavasta tekniikasta, jolla Dieselit korvattaisiin.


Muutoksen intensiteetti helposti yliarvioidaan vuoden tai kahden aikajänteellä, mutta keskipitkällä aikavälillä puolestaan aliarvioidaan.

Hallituksen talousarvioesityksessä katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Panostamme ilmastonmuutoksen torjuntaan toteuttamalla parlamentaarisen työryhmän liikenteen päästövähennyksiin tekemät esitykset. Puurakentamista nopeutetaan ja energiateknologian investointeja vauhditetaan.

Arvoisa puhemies

Suomen ympäristöön ja ilmastoon liittyviä ponnisteluja on myös arvosteltu.

Kritiikin kärki on kustannuksissa ja saamassamme hyödyssä. Monet tutkimukset osoittavat, että kiristynyt ympäristöohjaus on lisännyt yritysten voittoja ja kilpailukykyä. Toki on myös päinvastaisia esimerkkejä.

Emme voi kuitenkaan pysäyttää väistämätöntä kehitystä. Uudistumista kaihtavat yritykset väistyvät niiden tieltä, jotka ovat sisäistäneet ilmastonmuutokseen liittyvät globaalit mahdollisuudet. Hukkalämpöä kierrättävä Nivos Oy ja ympäristöosaamisellaan kemianteollisuuden vientiä kirittävä Chemigate ovat loistavia yritysesimerkkejä uudesta ajattelusta.


On todellakin totta, että emme me suomalaiset juurikaan pysty vaikuttamaan globaaliin ilmastomuutokseen, joten missä lieneekään se oikea osallistumisen määrä meidän osaltamme?
Muistelen, että osuutemme "saastutustalkoisiin" olisi noin 0,5%, joten kohtuutta ja harkintaa käyttöön siitä, mikä olisikaan meidän realistinen osuutemme päästöjen vähennyksessä?
Mallimaana oleminen saattaa tulla aika hintavaksi? Ja sitä ei kukaan palkitse milläänlailla.

vaari.

  luettu 6025 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106278 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!