www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Jos maahanmuutto huolestuttaa, kiinnostu ilmastopolitiikasta (Valtakunnan politiikka)

kirj. mvonkarne, 29.09.2017, 16:12 @ Pauli Kiuru

Jos hiilidioksidipitoisuus kasvaa, kasvit ja levät kasvavat paremmin ja hiilidioksidi sitoutuu kasveihin. Kasvihuoneissakin saavutetaan huimia kasvuja keinotekoisesti lisätyllä hiilidioksidilla. Tästä hiilihommelista voi vaikka tästä lukea erään näkemyksen:

Global Brain Freeze

Peltojen köyhtyminen ja pohjavesi(kastelu)varantojen hupeneminen toki ovat oikeita ongelmia. Pellot köyhtyvät koska ravinteet kulkeutuvat kasvien mukana pois, mutta uloste jää sitten sinne missä sitä syödään, eli esim. Itämereen. Etenkin fosfori on tässä kohtaa se hankala. Hiili ja rikki ja typpi kiertävät ilmakehän kautta, fosfori ei. Samoin eivät kivennäisetkään. Paikallisuus auttaa tähän. Syödään kotimaisia elintarvikkeita enemmän vähennetään tuontia. Vesipulaa ei onneksi Suomessa nähdä, ellei sitten eräs Neste-yhtiö pullota kaikkia järviämme.

Sähköautoihin tarvitaan paljon akkuja ja sähkömoottoreita, joihin, jos käytetään tehokkaimpia kestomagneettikoneita, tarvitaan paljon harvinaisia maametalleja. Nämä(kin) kaivokset pilaavat ympäristöään ja myös mahdollisesti heikentävät viljelymahdollisuuksia, joten eipä auta sähköautot ruokapulaan, päin vastoin.

Kivihiilen polton lopettamisellakaan ei ole vaikutusta elinympäristöön, jos se tehdään oikein. Ainoa haitta fossiilisten polttamisessa on rikki, joka voi aiheuttaa happosateita, mutta rikkipesureita osataan jo tehdä ja käytetäänkin ainakin Suomessa. Typenoksidit ovat seurausta kovista ahtopaineista joten niistäkin pääsee jos investoi polttolaitoksen rautaan.

Ylipäätään, toimiva rajavalvonta on perusoikeus jokaisen kansalaisen kannalta, vai miksi niitä veroja sitten maksetaan?

  luettu 5950 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106260 viestiä 8445 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!