www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Katalonia itsenäistyminen (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 02.10.2017, 10:56

No, mitäs mieltä verkossa ollaan Katalonian itsenäistymisestä? Eu on kieltäynyt kommeintoimasta asiaa vielä milään tavalla, mutta Katalonialaisilla on selvä suunta. Saas nähdä saadaanko uusi veroparatiisi eurooppaan. Siihen Katalonialla olisi rahaa. Andorran, Sveitsin, Monacon ja Lichtensteinin lisäksi.

Mutta kun katsoo yleisellä tasolla kehityssuuntaa euroopassa niin Iso-Britania eroaa EU:sta, entiset Itäblockin maat ovat sanoneet mieluummin eroavansa kuin maksavansa sakkoja pakolaisten vastaanottamattomuudesta. Ja jos nyt Kataloniakin irtaantuu Espanjasta niin mitä tekevät Italialaiset? Pari vuotta on jälleen ollut hiljaisuudessa pohjoisen ero etelästä.

Äkkiseltään voisi sanoa että kansallismielisyys elää vahvana euroopan kansojen keskuudessa. Eikä Macronin reformi-unelma näytä toteutuvan. Siinä kun kaikki maiden rajat pyyhkäistäisiin pois ja ranskalaiset sanoisivat mihin päin "uutta eurooppaa" pakolaiset menevät asumaan. Eikä kenelläkään olisi siihen mitään sanottavaa koska entisiä maita ei enää olisi. Ja koska näitä pakolaisia tarvitaan Macronin suunnitelmassa tehdä uudesta euroopasta taloudelliseti vahva teollisuusvaltio. Joka kilpailee Kiinan ja Amerikan yhdysvaltojen kanssa maailman johtajuudesta.

Mutta takaisin asiaan... Eli mitä mieltä ollaan Katalonia itsenäistymisestÄ Missä vaiheessa Suomi aikoo tunnustaa Katalonian? Siis, jos paikallinen kongressi äänestää Ktalonia olevan itsenäinen valtio. Nythän oli kyse kansanäänestyksestä jolla kongressi sai mandaatin päättää itsenäistymisestä.

  luettu 1546 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106278 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!