www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Katalonia itsenäistyminen (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 02.10.2017, 23:25 @ Jussi

Meillä on ihan oma ulkopolitiikka, lainsäädäntö ja sosiaaliturva eläkejärjestelmineen. Herää sinäkin reaaliaikaan ja seuraa asioita, ota selvää ja aikuistu.


Jos näin on, niin näytä sellainen pykälä jossa jäsenmaa voi kieltäytyä jonkun direktiivin lainsäädännöstä... :D

Eu:lla on myös yksinomainen toimivalta esim. Kilpailulainsäädännöstä, tulleista, rahapolitiikassa...:D mihin suomella ei 2% osuudella ole "nokankoputtamista"

EUROOPAN UNIONIN ENSISIJAISUUSPERIAATTEEN mukaan EU-oikeudelle tulee antaa soveltamistilanteessa etusija sen kanssa ristiriitaiseen kansalliseen säädökseen nähden.

Suomella ei ole suvereenista päätäntävaltaa omista asioista, jos et sitä vielä tiedä, niin ehkä sinun olisi jo aika herätä... :D

EU:n kilpailulainsäädäntö ei ole mielestäni huono juttu. Vapaasta kilpailusta hyötyy viime kädessä kuluttaja alhaisempina hintoina. Tullit ovat ylipäänsä tosi huono juttu nostaen tuotantokustannuksia ja hintoja. Jos minä omistaisin tuotantofirman ja saisin hyviä komponentteja esim. Latviasta puoleen hintaan kuin Suomesta, luultavasti ostaisin nuo komponentit sieltä. Näin voisin hinnoitella oman tuotteeni kilpailukykyiseksi, eikö totta?

Rahapolitiikka on todellakin EKP:n hallussa enkä minäkään kannata yhteisvastuuta joka asiassa. Jotkin direktiivit ovat varmastikiin hulluja, mutta oma lainsäädäntömme on varmasti koko lailla linjassa vallitsevien direktiivien kanssa. Ota käsiisi kuitenkin Suomen Laki ja selaile. Ei EU puutu mitenkään meidän rikoslakiin, verolakeihin, eläkelakeihin tms. Meillä on täysin oma finanssipolitiikka, sisä- ja ulkopolitiikka.

Heräilen huomennakin tyytyväisenä Suomeen.

  luettu 1394 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106278 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!