www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Suomen verottaja on todella sekaisin (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 06.10.2017, 19:41

Tässä kevään korvilla kirjoitelin Suomen verottajasta joka lopetti yksipuolisella ilmoituksella ison kasan yrityksiä. Ja kun se oli sen tehnyt, niin yritystoiminnan lopettamisen jälkeen verottaja alkoi karhuamaan "oletetusta liiketoiminnasta" alveja, joita sen mukaan olisi ollut jopa 3000e/kk.

No, ei tämä mitään. Mutta kun sitten nämä "oletetut maksamattomat" verot olisivat menneet ulosotoon, niin pitihän sitä ottaa yhteyttä ja oikaista verottajaa. Sillä eihän verottaja tiennyt että yritystoiminta oli loppu ja yritys lopetettu vaikka se itse sen oli näin määrännyt tehtäväksi.

Tänään tuli kuitenkin pohjanoteeraus. Kirje ilmoitti että maksamattomat arvonlisäverot siirtyvät ulosottoon, koska niitä ei ole maksettu:

- Vero, euroa: 0€
- Seuraamusmaksu, euroa: 51€
- Korko, euroa: 0,38€

Siis... veroja ei ole maksamatta, mutta silti verottaja on sitä mieltä että jotain pitää saada ja sen vuoksi lätkäistään ulosotto uhkauksella 51€ myöhästymismaksu.

Verottajan tehtävä on kyllä verottaa. Mutta tämä menee jo naurettavuuksiin. Vai onko Suomen valtion kassa jo niin tyhjä että kaikki keinot on otettava käyttöön? Ja jokainen mahdollinen verotulon lähde on käytettävä hyväksi?

...varsinkaan kun yritystä, jolta karhutaan, ei ole olemassa...

  luettu 864 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106298 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!