www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Suomen verottaja on todella sekaisin (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 07.10.2017, 10:21 @ mitäs läksit

Jos katsot ensimmäisen viestin kellonaikaa niin siitä voi päätellä että puhelinnumero ei enää siihen aikaan palvellut. Meille kun tuo posti kannetaan vähän myöhemmin eikä edes joka päivä.

Keväällä kirjoittelin samasta asiasta, eli siitä miten olemattomiin yrityksiin lähetettiin ilmoituksia sekä alv-ilmoitusten myöhästymisistä sekä veroilmoitusten jättämisen myöhästymisestä. Kaikki atk-muutoksista johtuvia. Ja se alunpierinkin virheellinen alv-rekisteristä poisto, sekin oli virheellinen. Järjestelmän piti etsiä yrityksiä joilla ei ollut kahteen vuoteen liiketoimintaa. Mutta mitä ilmeisimmin jos kahden vuoden tulos oli alle 0€, pääsi lopetettavien listoille. Ja jos oikein muistan niin niitä kirjeitä lähti 115 000kpl.

En tiedä miten verotuksen jatkossa käy kun se sirty EU:n alaisuuteen. Macronhan sanoi että tilisiirroista verotetaan ja näin kerätään kaksinkertainen verokertymä. Se kuitenkin vaatii sen että käteisen rahankäytöstä tulee sitä ennen luopua. Muutenhan siitä tulee rinnakkaistalous josta ei veroteta.

Mielenkiintoista on myös se kenelle jatkossa jää kiinteistöverot. Jäävätkö ne kunnalle vaiko suureen EU-kassaan josta maksetaan vain virkamiesten palkat. Kuten tullin tapauksessa. Nythän valtiovalta antaa oikeuden kunnille päättää paljonko kiinteistöveroja kukin kunta haluaa nostaa. Takana on kuitenkin käsky niiden nostamisesta. Esim. tällä kiinteistöverolla saattaa olla jatkossa merkittävä vaikutus siihen kuinka ihmiset valitsevat asuinkuntaansa. Itse aikoinani valitsin Pälkäneen koska sen veroäyri oli 16,25. Ja kun sitä sitten ruvettiin nostamaan niin puheita pidettiin puolesta ja vastaan. Ja kanta "vaikka emme olisi halvin kunta niin olemme silti vetovoimainen" voitto. Mutta kuinkas se joku vähän aikaa sitten totesi Pälkäneenkin väestömäärän muutoksesta?

No, mikään ei ole niin vaikeaa kuin tulevaisuuden ennustaminen. En sitten tiedä ovatko kaupungit ennustaneet oikein kun ajelin tässä Helsingissä ja Tampereella ja mietin että kenelle noita kerrostaloja rakennetaan. Kymmeniä taloja tyhjillään. Ja lisää tulee vieri viereen koko ajan. Onko se tapa tuottaa tappioita yrityksille jottei tarvisi maksaa veroja? Ennen vanhaan taln rakentamista ei aloitettu ennenkuin siitä saatiin "omat pois". MIkä tarkoitti noin 17% osuutta asuntojen myynnistä. Loppuja myytiin rakentamisen aikana. Sillä kun kohdetta rakennetaan, ihmiset kiinnostuvat siitä.

  luettu 706 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106286 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!