www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Sote alkaa kaatua (Yleistä keskustelua)

kirj. Pauli Kiuru, 08.10.2017, 10:58 @ JuX

Vapaavuoren ja Lylyn kirjoitus Helsingin Sanomissa oli hyvä analyysi tilanteesta. Tehtäviensä mukaisesti he ajavat erityisesti Helsingin ja Tampereen näkökulmaa onnistuen tuomaan sen hyvin esille kirjoituksessaan. ”Koko maan etu on, että isoimmat kaupunkimme pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa.” Tästä on myös helppo olla samaa mieltä.

Sote-uudistus on tarpeen toimivien sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseksi yhdenvertaisella tavalla sekä julkisen talouden kestävyysvajeen vähentämiseksi. Maakuntauudistus ja valinnanvapaus herättävät intohimoja. Kyseessä on kuitenkin kokonaisuus ja samalla myös hallituspuolueiden välinen kompromissi. Jotta sote-uudistus saadaan eteenpäin, on kaikki osat oltava mukana. Uudistus etenee kokonaisuutena tai sitten se ei etene ollenkaan. Keskusta ei luovu maakuntauudistuksesta eikä Kokoomus valinnanvapaudesta. Poliittiset ambitiot ja tarkoituksenmukaisuus sekoittuvat kompromisseissa. Se on osa poliittisen järjestelmäämme dna:ta.

Vapaavuori ja Lyly esittävät, että sote-uudistuksen kylkeen kehitellystä maakuntauudistuksesta tulisi luopua. Heidän mukaansa sote-uudistus voitaisiin toteuttaa maakuntamallilla.
Näin varmasti voisi olla, jos se olisi poliittisesti hallituksessa hyväksyttävissä muistaen jäljellä oleva vaalikausi.

Kasvavat kaupunkiseudut ovat talouden vetureita ja niiden rooli on oltava sen mukainen. Tästä näkökulmaa on syytä pitää esillä.

En olisi hämmästynyt, jos tulevina vaalikausina keskusteluun nousisi vahvasti maakuntaliitokset.

  luettu 1128 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106286 viestiä 8447 viestiketjussa, 127 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!