www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Energia. (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 08.10.2017, 20:41 @ Varaprofessori.

Hmm... Jos asiaa miettii niin varmasti avaruudessa auringon säteily on voimakkaampaa kuin mitä se on eri ilmakehän kerosten läpi maahan osuessaan. Eli energiasta voidaan "hukata" paljonkin ja silti päästä parempaan energiatehokkuuteen pinta-alalla laskien kuin nyt.

Mutta kun mietitään että miksi yksi energiamuoto muutettaisiin toiseksi vain sen vuoksi että se siirretäisiin maahan? Ja jos avaruuteen laitettaisiin aurinkokennoja maan ja auringon väliin, niin niiltä osin auringon säteet ja niiden lämmittävä vaikutus on pois sekä ilmakehän kerroksista että maan pinnalta. Veikkaisin että näin saatettaisiin saada huonompi hyötysuhden kuin maassa olevilla aurinkokeräimillä.

Jos haluttaisiin että auinkokeräimillä ei olisi vaikutusta maapallon pinnalle absorboituvaan energiaan, keräimien pitäisi olla sijoitettuna siten että auingonsäteet menisivät muutoinkin maapallon ohi. Mutta miten se sitten vaikuttaa maapalloon kun tänne siirretään enemmän energiaa kuin aikaisemmina? Aika on se tekijä joka tekee pienistäkin asioista suuria.

Jos mietitään että radioaktiivisen jätteen kallioluolan sisäänkäynnin ulkopuolella on 60W hehkulamppu valaisemassa ovea. Se aikaa kun ydinvoiman jätteet ovat luolissa, se yksi yksinäinen lamppu kuluttaa enemmän energiaa kuin ydinvoimala tuottaa koko toimintansa aikana. Aika tekee ydinvoimastakin siis erittäin epäedullisen energialähteen.

Näiden avaruuden aurinkopaneelien osalta on myös muistettava että ne eivät siirry avaruuteen, eivätkä pysy kieroradallaan, ilman suurta energiamäärää. Suunnitellusta koosta en tiedä, mutta voisin veikata että sillä nestemäisen hapen määrällä joka uhrataan paneelien avaruuteen siirtämiseksi, sillä katettaisiin suurin osa paneelien tuottamasta energiasta. Eikä vissiin kukaan ola ottanut huomioon asteroideja tai meteoreja. Niitä kun liikkuu alati avarudessa.

Voisin veikata että ero ei ole suuri nykyisiin maassa energiansa tuottaviin paneeleihin, mutta vikatilanteiden kohdalle sattuessa maassa olevat on paljon helpompi huoltaa. Ja paljon halvempi tuottaa, koska ei ole avaruden haasteita voitettavana.

Tätä voisi vaikka pohtia hieman pidempäänkin.

  luettu 1279 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108018 viestiä 8546 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 14 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 14 vierasta)
Ota yhteyttä!