www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Energia. (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 09.10.2017, 09:56 @ vaari

Fuusiovoimalaan liittyy äärimmäisiä teknisiä ongelmia, kuten se että deuterium-tritium plasma on pidettävä toroidityhjiön keskellä magneettikentillä, joita luodaan suprajohtavilla magneeteilla mutta sitten kun palotapahtuma, joka on sykkivä luonteeltaan, tapahtuu reaktorissa on tyyliin ziljoona astetta lämmintä. Pidä siinä sitten magneetit kylmänä. Sykkivää energiantuotantoa, joka siis vastannee jotain salaman tyylistä sykäysät, on suunniteltu jättimäistä vauhtipyörää reaktorin ja generaattorin väliin. Tämä limppu kuitenkin on sellainen, että jos se irti pääsee laakereiltaan, niin se rullaa tyyliin maailman ympäri pari kertaa. Tällä hetkellähän JET ja TOKAMAK fuusioreaktorit ovat kyllä toimineet, mutta fuusiopalon aikaansaamienn on vienyt enemmän sähköä kuin siitä on saatu, mutta nämä ovatkin olleet tarkoituksella labralaitteita. Iter:in tarkoitus on ratkaista kaupallisen fuusiovoimalan tekniset edellytykset. Olen kylläkin skeptinen fuusioenergian suhteen.

Mutta teknisesti hieno laite, kunnon insinööripornoa, tuo ITER on sitten valmistuessaan. Ja onhan sitä tutkittu jo paljon esim. Tampereen teknillisellä yliopistolla. TTY:n(ja VTT:n) vastuulla on ollut reaktorin tuhkakuppien vaihtorobotin suunnittelu ja testaus. Hervannassa onkin 1:1 testilaite tällaisesta vesihydrauliikalla toimivasta radioaktiivisessa ympäristössä toimivasta manipulaattorista. Paljon uutta tekniikkaa on jo siis kehitetty, mahdolisesti spin-offejakin projektiin liittyen. Lisää fuusiovoimalasta: https://www.iter.org/

Aurionkoenergian ALV 0% olisi tähän hätään hyvä juttu. Lisäksi, voisiko kunta tehdä siten, että jos tontille rakentaa tontin hinnalla aurinkovoimaa, saa tontin sitten siitä hyvästä lunastettua itselleen? Eli kunta vaähän niinkuin hajauttaisi/ulkoistaisi energiantuotantoa asukkaille tällaisella porkkanalla. Ehkä poliittisesti vähän villi ajatus, mutta miksi olla niin tylsiä jääriä niissä valtuustoissa..

  luettu 1136 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108018 viestiä 8546 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!