www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Bioenergian co2 päästöt? (Yleistä keskustelua)

kirj. vaari, 10.11.2017, 11:52 @ Pälkäneeltä päin

Hmm... Mitenkäs ne hiili, kaasu ja öljy ovat alunperin muodostuneet jos eivät hiilikierron yhteydessä?

Nämä keskustelut fossiilisista polttoaineista ovat karanneet täysin käsistä. Perustavaa laatua olevat ajatus pitäisi olla siinä että se maa joka tuottaa päästöjä enemmän kuin pystyy sitomaan, maksaa. Se maa joka tuottaa vähemmän kuin pystyy sitomaan, ei maksa. Ja näitä päästöjä ei pysty myymään tai siirtämään toisaalle. Se olisi se asia joka vaikuttaisi kaikkein eniten päästöihin.

Ja tietysti jos lentoliikenteen suorat- ja välilliset päästöt laskutettaisiin lentolippujen hinnoissa, niin se ohjaisi omalta osaltaan kulutusta terveemmälle pohjalle. Sillä jos minä lennän Pirkkalasta Hahniin hintaan 1,90e tai 2,99e + lentokentämaksut niin siinä ei mitenkään voi olla sama veropohja kuin polttoaineessa.

Viisasta päättelyä. Kiitos siitä.

Mutta eräs asia on jäänyt nyt vielä käsittelemättä, mitä tulee eiliseen Eduskuntakyselyyn.
Eli sähkömoottorilla varustetut autot. Ensimmäinen kummajainen, joka pisti silmään oli ehdotus, ettei sähköautoja verotettaisi juuri ollenkaan, eli myönnettäisiin olikohan se noin 5 vuoden verovapaus?
Tämä olisi tosin suuri helpotus auton muuten niin kovaan hintaan, mutta se ei mielestäni ole OIKEUDENMUKAISTA? Miksi köyhää kansaa rangaistaan kalliimmilla autojen hankintahinnoilla, eli edelleenkin kovalla verotuksella?

Tuskin sähköautot tulevat vielä pitkään aikaan, korvaamaan polttomoottori autoja?

vaari.

  luettu 1019 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106740 viestiä 8477 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!