www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Bioenergian co2 päästöt? (Yleistä keskustelua)

kirj. vaari, 10.11.2017, 12:20 @ vaari

En ymmärrä, että miksi meitä kansalaisia huijataan bioenergian "päästöttömyydellä"?
Iltapäivällä oli Eduskunnankyselytunti ja sen yhtenä aiheena oli hiilidioksidipäästöjen (CO2) vähentäminen.
Eniten hämmästelin kahden ministerin mielestäni virheellisiä lausuntoja, kun oli puhe päästöjen vähentämisestä. Molenmat, niin Anne Berner, kuin Kimmo Tiilikainenkin, yrittivät vakuutella, että lisäämällä polttoaineisiin bioloogista polttoainetta, niin sillä olisi merkitystä tuottamienme päästöjen ratkaisevaan vähennykseen.

Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole totuus, sillä kaikki se CO2, joka on käytetyssä raaka-aineessa (puujätteet, eläinperäiset, ym. jätteet) "hiili" on niissä ja pysyy. Ainakin siihen asti kunnes se tuotettu polttoaine poltetaan.

Siis miksi vieläpä Eduskunnassakin on "luvallista" kertoa satuja, kun puhutaan päästöjen vähentämisestä?

vaari.

Googletin hieman faktaa, mitä tulee bioenergian polton väärään kerrontaan/totuuteen.

""Suuri määrä hiilidioksidia, joka vasta hiljalleen sitoutuu kasvavaan puuhun. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi päästöjä pitäisi kuitenkin leikata nopeasti.

Tiedemaailma nostaa siis esiin puunpolton päästöjen oikean laskennan, jotta ilmastonmuutoksen hillintätoimet perustuisivat tutkittuun eikä harhaanjohtavaan tietoon ja toimista voitaisiin kehittää mahdollisimman tehokkaita.

Toinen ajatus on, että kaadetun puun naapurustossa metsä kasvaa ja sitoo hiiltä. Toki pystyyn jäänyt metsä kasvaa kaadetusta puusta huolimatta, joten laskentatapa ontuu.
Tutkijat haluavat tunnustaa tosiasiat

Tiedemiehet ympäri maailmaa haluavat kuitenkin muuttaa käsitystä uusiutuvan bioenergian päästöttömyydestä. VTT:n johtavan tutkijan Kim Pingoud’n mielestä ongelman ydin on aikavälin määrittelyssä.

– Jos bionergiaa lisätään nopeasti, niin päästöt ilmakehään kasvavat eikä metsien kasvu riitä poistamaan vastaavaa määrää, sanoo Pingoud.

– Kun metsäenergian käyttöä lisätään, niin lyhyellä aikavälillä päästöt voivat olla suuremmat kuin kilpailevilla fossiilisilla polttoaineilla kuten kivihiilellä, öljyllä tai maakaasulla, toteaa Pingoud. Tämä johtuu niin kutsutusta hiilivelasta tai hiilivajeesta.

Jos bionergiaa lisätään nopeasti, niin päästöt ilmakehään kasvavat eikä metsien kasvu riitä poistamaan vastaavaa määrää.
johtava tutkija Kim Pingoud, VTT""

Näin kerrotaan VTT:n tutkimustuloksista. Nyt Henry lisää märinää.

vaari.

  luettu 1022 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106740 viestiä 8477 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!