www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Tappajarobotit (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 17.11.2017, 12:01

Tuli vastaan varsin häiritsevä dystopia ja parasta että jokainen katsoo sen itse: https://www.youtube.com/watch?v=HipTO_7mUOw

Nimittäin digitalisaation ja IOT:n laajentuessa tämän tulevaisuuskuvan riskit vain kasvavat. Jo nyt nähdään esim. tuotannonohjausjärjestelmistäkin työpaikoilla, että kuka tekee eniten sutta ja kuka on tehokkain mutta kun IOT linkittää tämän someen, niin avot. Mitäpä jos YT:neuvottelut jatkossa hoidettaisi kätevästi pienillä nelikoptereilla? Mitäs siinä menettettäisi, kun liikakansoitus kuitenkin on totta ja näin ollen ihmiset ehtymätön luonnonvara. Globaalissa maailmaassa ihan normi skenaariohan tämä olisi.

Tätä uhkakuvaa vastaan on syntynyt vastavoimia, kuten oheisen videon tehnyt kansanliike:http://autonomousweapons.org/. Nimiä vaan listalle(tappolistalle)...

Innolla odotan, kuinka alkaa tulla mainoksia joissa kerrotaan että taistelukaasut ja atomipommit tappavat surutta kaikki, mutta nämä humaanit pikkupörriäiset hoitelevat vain pahikset (tai "pahikset"). Ja varmaan sitten Tavja ostaa näitä maamiinojen korvikkeeksikin ja kansa hurraa... kunnes lopulta kenelläkään ei ole kivaa.

Ei edes Orwell tällaisista nähnyt painajaisia. Valtaan päässeiden vallanhimo on kyllä pahin sairaus merkityksiltään koko planeetalle ja sen eliöille.

  luettu 904 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107346 viestiä 8505 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 13 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 13 vierasta)
Ota yhteyttä!