www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kauppias Kärkkäinen (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 22.11.2017, 13:52 @ Tavallinen Suomalainen

Tämä Kärkkäisen ajojahti nyt on taas touhua vailla vertaa. Tuntuu että koko valtamedia on satu kirjoittamaan siitä miten paha ihminen Juha on ja miten hänen liiketoimintansa pitää saada loppumaan.

Mutta jos kuka on viitsinyt lukea Kärkkäisen omaa lausuntoa asiasta niin huomaa paljonko se poikkeaa median kirjoittelusta. Kärkkäinenhän kaupankäynnissään painottaa nimenomaan Suomalaisia tuotteita. Jos jotain tuotetta valmistetaan Suomessa tai yhtiö maksaa veronsa Suomeen, niin hän valitsee mieluummin sen myyntiartikkelikseen kuin ulkomaalaiset. On totta että Kärkkäisen hyllyiltä löytyy sekä Kiinalaista että Amerikkalaista tuotetta. Mutta meillä Suomessa ei ole enää työkaluvalmistusta eikä materiaalivalmistusta sen vertaa että sillä täyttäisi hyllypaikkoja.

Ja onko kukaan miettinyt mihin se johtaisi jos Kärkkäinen saataisiin kaikkien näiden boikottien johdosta konkurssiin?

https://www.is.fi/yritys/j-karkkainen-oy/ylivieska/0865108-6/

Suomeen saataisiin noin 560 uutta työtöntä ja verot kiristyisivät näiden ansioperustaisen työttömyysturvan seurauksena. Verot kiristyivät entisestään sen vuoksi että Kärkkäisen työntekijöiden verotulot jäisivät kunnilta ja valtiolta saamatta, mutta myös itse liiketoiminnan vertulot jäisivät saamatta.

Kansa keskittyy tällaisiin epäolennaisuuksiin eikä näe sitä miten ulkomaalaiset yritykset vievät ilmaisiksi Suomen mineraalivaroja maasta pois ja myyvät niitä kansainvälisillä markkinoilla. Eikä Suomi saa niistä penniäkään.

Kuinka moni tiesi että vuonna 2014 Suomi oli maailman toiseksi suurin koboltin viejä, 11452 tonnin toimitusmäärällään? Koboltin kilohinta oli tuolloin 25 000e/tn. Eli kyllä tuosta 229 miljoonan euron (plus alv) liikevaihdosta olisi pitänyt jäädä Suomellekkin jotain.

https://www.thebalance.com/the-10-biggest-cobalt-producers-2014-2339726

Tai että jo viisi-kuusi vuotta sitten Slovakian ja Ukrainan pörssien kautta myi pohjois Ruotsiin rekisteröity postilatikkoyritys suuriakin eriä uraania. Yrityksen omisti Terrafame.

Ehkä näissä ja vastaavissa olisi enemmän totuutta siteiksi kuin Kärkkäisen "natsiyhteyksissä". Natseja kun todistetusti ei ole ollut -40 luvun jälkeen.

  luettu 1488 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107381 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!