www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kaikenlaista ne maanme viisaat keksivätkin? (Yleistä keskustelua)

kirj. vaari, 27.11.2017, 22:52 @ Konkari

Rasvat, sokerit ja suolat. Näihin harkitaan veronkoroituksia, koska ovat kuulenma ihmisen terveydelle uhkana? Olen muutamalta terveysalan ammattilaiselta kysellyt, että "aiheuttaako runsas suolan syönti selaisen tilanteen, että sairastun mahdollisesti verenpainetautiin"?

Kaikki ovat vastanneet kokolailla samoilla sanoilla, että sairastumisesta ei ole varmaa näyttöä, mutta pahasta se kuitenkin on. Samoin lienee näiden kahden muunkin kohdalla, eli ovat kyllä ihmiselle todella haitallisia, mutta oletettavasti eivät sokeri ja rasvakan, itseasiassa aiheuta sairautta, mutta "liikamäärät" ovat tietenkin ratkaisevia?
Eiköhän suurin terveydelle huonoja asioita tuottava tekijä kuitenkin ole tuo nykyään paljonpuhuttu GENOMI, eli geeniperimä? Perimästä johtunee lähes kaikki tavalliset sairautenme ja loput hoiteleekin sitten, virukset ja bakteerit?

Onko päättäjien asia estää meitä nauttimasta elämän "maustajista" ja rajoittaa meidän tekemisiämme uusilla veroilla?

vaari.


Että emme itse itsellemme tieten tahtoen keräisi sairauksia jotka sitten kaatuvat meidän kaikkien maksettaviksi.

En ole mikään kaikkienalojen asiantuntija, mutta mielestäni juuri geeniperimän tulisikin ohjata niitä ravintotottumuksia ja niiden valintoja. Geenimme olemme saaneet kuka mistäkin emmekä niitä voi muuttaa.
Esim. korkea verenpaine, korkea kolesteroli, 1-tyypin diabetes, jne. ovat enemmän tai vähemmän perityviä.

Juuri näin asia on. Mutta eräs "tekijä" kylläkin sotkee tätä perimää. Nimittäin kaikki geenit eivät periydykään sellaisessa muodossa, kuin olisi hyvä ja oikea tapahtuma. On olemassa ns. geenivirheistä johtuvia ongelmia/sairauksia. Ja nämä sekoittavat hyvin usein ihmisten, niin fysiikkaa, kuin psyykkeäkin.
Jonkin aikaa sitten oli mediassa kummallinen uutinen, eli 23v nuorimies oli harrastanut 10 vuotiaan tytön kanssa seksiä ja tuomioistuin antoi siitä lievähkön tuomion.

Tuomio oli hyvinkin lievä, verrattaessa tavanomaiseen käytäntöön ja siitä nousi aikamoinen kohu?
Mutta nytpä herääkin kysymys, että kun tällaista tapahtuu, niin eiköhän se johtune, juuri siitä, että tekijällä sattaakin olla geenivirhe, joka vaikuttaa hänen seksuaaliseen käyttäytymiseensä? Siis jonkinsortin sairaudestahan saattaa tässäkin olla kysy?

Kaikkia muita geenivirheiden aiheuttamia sairauksia ymmärretään ja vieläpä annetaan hoitoa niihin, mutta tässä tapauksessapa annetaankin linnatuomio.
Silläkö tämän 23v:n pojan sairaus parannettaisiin?

vaari.

Kun nämä saamamme "altistukset" geenien muodossa ovat olemassa emmekä niitä voi muuttaa, onkin juuri siksi tärkeää valita sellaiset elämäntavat jotka sairastumisriskiä eivät enää lisäisi.
Oikeanlainen ravinto ja säännöllinen liikunta ovat kumpikin sitä tärkeämpiä mitä huonommat geenit olemme saaneet.
Jos huonoihin geeneihin vielä yhdistää jatkuvan tupakoinnin ja "jatkuvan juopottelun, on siinä riskitekijöitä enemmän kuin tarpeeksi.
Runsas suolan käyttö lienee yleisesti tunnustettu terveysriski.
Tänä päivänä lisättyä sokeriakin jotkut pitävät jopa suurempana haittana kuin kovia rasvoja.
Mikäli tarve on painonpudotukseen, niin siinä ainakin sokerin ja hiilihydraattien vähentäminen yhdistettynä säännölliseen liikuntaan (karppaaminen), toimi ainakin minun kohdalla paremmin kuin rasvojen vähentäminen.
Tällä puolestaan oli vaikutusta geeneissä saadun korkean verenpaineen alentamiseen samoin kuin veren sokerin alentamiseen.
Muta nämä olivat vain omia kokemuksia...

Mitä taas tulee meikäläisen "terveelliseen" (suolattomaan, sokerittomaan ja rasvattomaan ) elämään, niin on tunnustettava, että käytän kaikkia näitä kolmea hieman kohtuuttomasti.

vaari.

  luettu 879 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107337 viestiä 8505 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!