www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ravintojuttuja (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 28.11.2017, 08:37 @ vaari

Suola:
Raaka NaCl nostaa verenpainetta ja on muutenkin haitallista. Tästä syystä siihen sitä jodiakin lisätään, jotta se kumoaa merkittävimmän oireen(tämä toki markkinoidaan säteilysuojana). Sen sijaan, puhdas merisuola sisältää about kaikkia alkali- ja maa-alkali metalleja. Siinä missä Na nostaa verenpainetta, Mg laskee sitä erittäin tehokkaasti. Ei tuota viimeisempää paljoa ole, mutta sekin riittää kumoamaan Na vaikutuksen. Tämän asian tiimoilta olen tehnyt itselleni ihmiskokeita pariin otteeseen ja todennut vaikutuksen: Merisuola(ilman paakkuuntumisen estoainetta, Life kaupasta) ei nosta verenpainetta, mutta se tavallinen ruokasuolaksi nimitetty NaCl, I ja paakkuuntumisen estoainetta sisältävä seos nostaa.

Lihavuus:
Kattokaas diabeteslapsista kuvia. Ne on aika pirun laihoja. Alkaa heti lihoa, kun niille antaa insuliinia. Niimpä, INSULIINI on hormoni, joka triggeröi lihoamisen. Insuliinia erittyy(normaalisti), kun verensokeri nousee yli sen hetkisen energian tarpeen vaatiman tarpeen. Loppu sokeri varastoidaan sitten. Kätevä temppu, joka kehittyi muinaisilla ajoilla jolloin ei ihan jokapäivä saanut kahta lämmintä ateriaa. Jos tahdot pysyä hoikkana, älä syö mitään mikä saa kehosi erittämään insuliinia.
Jos syöt vain rasvaa ja kuituja, maksa tekee rasvasta sokeria vereen juuri sopivasti. Tähän perustuu VHH(vähähiilihydraattinen dietti). Ei insuliinia, ei lihomista. Toki insuliini triggaa myös pituuskasvua ja myös lihasten kasvua eli ei suositella kasvuiässä oleville; antaa lasten syödä välillä sitä karkkia niin että kasvavat isoiksi ja vahvoiksi.

Diabeetikkolapsilla tuota insuliinia ei erity ollenkaan; autoimmuunisairaus tuhoaa jostain syystä haiman insuliinisolut. Muistutettakoon, että yleesä ottaen, paras tapa saada autoimmuunisairauksia, on ottaa rokotteitteita. Niiden sisältämä immuunivahvenne kun toisinaan saa kohdehenkilön immunisoitumaan ties mille, esim. unen tarvetta sääteleville reseptoreille -> narkolepsia(valkosolut syö aivoista paloja).

Aikuisiän diabetes taasen johtuu insuliiniresistenssistä. Vuosia kun syöt pullaa ja karkkia(tai nopeahiilarista leipää), niin kroppa tottuu insuliiniin ja sitä kautta sen vaikutus verensokerin säätelijänä heikkenee. Näin ollen haima tuottaa sitä lisää ja lisää ja kohta alatkin näyttää itsekin pullamössöltä. VHH dietti auttaa tähän vaivaan.

Itsellä tehtyjen ihmiskokeiden perusteella voin kertoa, että VHH tai paleodietti on hyväksi myös henkiselle vireydelle. Hiilarit vain pulskistaa ja väsyttää.

Rasvat:
Rasvaa on vaikka minkälaista. Sian rasva on lähimpänä samankaltaista kuin ihmisen oma läski. Näin ollen, sitä kun opetat kroppasi käsittelemään, niin sittempä pikku paaston kun pidät, kehosi osaa hyvin hoidella omatkin rasvavarastosi. Pekoni on myös aivan törkeän hyvää! Maitorasva on myös hyvä rasva jonka käsittely on "ohjelmoitu rautaan".

Prosessoidut rasvat taasen ovat myrkkyä. Niitä ei kroppa osaa käyttää, ja pahimmillaan ne prosessoituvat osittain muotoihin, jotka matkivat mm. estrogeenia. Näitä(margariineja) kun jengi syö kouluissa jokapäivä, niin ihmekkös tuo että Pride-paraateihin riittää friikkejä.

Rasvahapoista taasen ei voi sanoa että mikä on hyväksi ja mikä ei. Omega-3, -6 ja -9 täytyy olla tasapainossa. Oliviöljyssä on oikea tasapaino. Rypsissä liikaa kutosta(rypsi kelpaa vain biodieseliksi). Muistettakoon, että aikanaan omega6 yliannostusta käytettiin elinsiirtopotilailla hylkimisreaktion(immuunivaste) eliminoimiseen->syö rypsiä-> immuunijärjestelmä heikkenee. Omega3 puutos on ongelma nykyruokavaliossa. Molekyylinä sitä esiintyy ravintoketjussa viherhiukkasten solukalvoissa ensimmäisen kerran ja siitä se rikastuu. Syö siis raviontoketjun yläpäästä sellaista, joka on lähtöisin vihreästä(ruoho, kasviplankton) niin hyvä tulee. Laitumelle ammuttu lehmä on hyvää, tehonavetan maissi-rypsi-lehmä huono. Hyljeöljyssä on kai korkein omega3 pitoisuus(sitä saa Kennelrehu:sta)

  luettu 856 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106794 viestiä 8481 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!