www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Puhelinten käyttöjärjestelmät (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 28.11.2017, 09:40

Aiemmin kun vaihdoin Symbianista(N8) seuraavaan, se oli Jollan Sailfish. Aivan loistava käytettävyydeltään. Sittemmin työpuhelimeen kun vaihdoin, niin siinä onkin Android, joka vaikuttaa jatkuvasti ö-luokan käyttikseltä. Laitteen ollessa huollossa noin kuukausi oston jälkeen, oli korvaavana Windowsphone. Se taasen vaikutti varsin kätevältä, mutta siitä huomasi heti että hei, sehän onkin beettaversio Sailfish-käyttiksestä. Historian kun tietää niin ymmrätäähän sen.

No mutta summasummarum: Jollan Sailfish vaan on paras käytettävyydeltään. Se yksinkertaisesti toimii.

Ainoa huono puoli on, ettei siihen saanut asennettua apseja, jotka olisivat vaatineet kaikkien mahdollisten oikeuksien luovutusta ulkopuolisille. Mutta koska Sailfish on hieno, niin siihen sai avattua konsolin, eli mustan ruudun. Siihen kun parit komennot kirjoitti ohjeiden mukaan, niin avot sai googletilin linkattua, lisää kamaa asennettua. Näin oli siis myyty yksityisyys googlelle vain, jotta voi pelata Clash of Clanssia. Kuinka nykyaikasta, halvalla meni.

Nyt kun on tullut oikein todella konkreettisella tavalla huomattua, että puhelin kuuntelee ympäristöään jatkuvasti, on alkanut ketuttaa ja huolella. Nimittäin, kun autossa työmatkalla laulelin laulua joka päässä soi, niin sitten korvamadon tappolääkkeeksi laitoin napit korviin ja samaa kappaletta youtubesta etsin luurilla, niin avot: yksi kirjain hakupalkkiin ja heti löytyi se kappale listan yläpäästä. Eikä tämä jäänyt yhteen kertaan. Kokeileppa vaikka saatko saman vasteen: Lauleskele laulua ja monennellako kirjaimella löytyy? Jotain sellaista, jota et koskaan muuten hae. Testaa ja ylläty.

Mutta niin. hevonkuuseen nää älyluurit. Paitsi että, esim. junalippuja tai onnibussilippuja ei voi ostaa ilman älyluuria. Ei vaan voi. Ja sitten yksityisautoilukin aiotaan kieltää. Mitä ihmettä on meneillään? Kuka hyötyy?

No, ehkäpä etsin käsiini taas jostain Jollan ja koitan pärjätä sen kanssa ilman googletiliä. Tai sitten, voisiko androidiin vaihtaa käyttiksen? Mikähän oilisi hyvä? Ubuntu Touch tuki kai loppuu, mutta olisiko joku muu linux? Mieluiten sellainen jossa olisi tor-verkko defaulttina ja kovat kytkimet mikrofonia ja kameroita varten. Loppuis se kyttääminen kele-tana-tu... Onko ehdottaa jotain? Tai sitten vaihdan älyttömään ja silä selvä.

Käteisellä voisi myös alkaa maksamaan, tartte mun ostoksiakaan kaikkien tietää... Käyn muuten lidlissä etenkin siksi, että siellä ei ole bonuskortteja! Ja tämäkin liittyy aihepiiriin. Poliisilta kuulemma saa pyytää kaiken tiedon, jota he ovat keränneet. Saakohan googlelta?

  luettu 792 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106795 viestiä 8481 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!