www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Presidentivaalikoneen kyssäristä: (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 30.11.2017, 11:49

Presidentinvaalikoneessa oli seuraavaa:
"Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten ahkeruudessa ja lahjakkuudessa voidaan palkita". Kuinka typerästi aseteltu kysymys monessakin mielessä:

1) Ensinnäkin, tässä ollaan palkitsemassa EROJA ihmisten välillä. Ei niinkään absoluuttista suoriutumista. Suhteellinen mittaus, eli aivan sama vaikka työn tulos on riittävän hyvää, niin sillä ei ole väliä, kun sitä voidaan verrata terävimpään kärkeen jossa tapauksessa kyseessä voi olla turha hifistely. On vain tehokasta ja edullista, kun suoriutuminen on vain hieman minimivaatimuksia parempaa. Tämä säästää niin ihmisresursseja ja luonnonvarojakin.

2) Kuinkahan usein oikeasti tuloerot syntyvät siitä, että osa väestä vaan on ahkerampia tai parempia tai luovampia tai älykkäämpiä. Väittäisin omaavani hyvässä määrin edellä mainittuja piirteitä ja työelämässäkin sen verran speciaalia osaamista vaaditaan että lahjakkuuspisteiden luulisi riittävän huomattavasti pääministerin palkkaa korkeampiin ansioihin(näin niinkuin verrattuna siihen, että kuinka suoriutuu tehtävistään). Mutta ei niin ei. Aivan sama mikä koulutus tai ahkeroinnin määrä, ei niitä tuloeroja oikein saa siltikään omaksi eduksi luotua. Eikä oikein mitään voi omaksikaan ostaa, velalla kaikki ja laina-ajat sellaisia, että hankittu asia siinä ajassa menettää arvonsa. Ei se ole omistamista sellainen. Kuinkahan jotain omaisuutta voisi sitten kerryttää? Ja vaikka kerryttäisi, niin omaisuusverot tekevät siitä selvää. Yksityisomaisuus on orjilta kielletty.
Ehkäpä kyseessä onkin hämäys: Eliitti hämää tällaisilla kysymyksillä taviksia, siinä kun itse selvästikin näyttää esimerkillään, ettei rehellisillä keinoilla voi rikastua Euvostoliitto-Suomessa.

Sanonta jostain esimarxilaiselta ajalta: "Jokaiselta kykyjen mukaan ja jokaiselle tarpeen mukaan". Ihan fine pohja! Tosin sitä on nykyisemmin jalostettu ja mietitty ja tultu tulokseen, että "jokaiselle myös kykyjen mukaan mutta korkeintaan 1:12 suhteessa". Niin että jos käpyjen kerääjä saa tonnin kuussa, voi tehtaanjohtaja tienata 12 tonnia. Tasavero myös olla pitäisi tässä systeemissä, tosin. (Miksi muuten palkkatuloja ylipäätään verotetaan? Tai miksi kotimaiselle työlle on Alv?) Tällaisessa systeemissä hommassa vielä joku roti säilyisi, mutta motivoisi silti kyvykkäitä ahkeruuteen sekä lahjakkaita herkkyyksiensä virtittämiseen yhteisölle hyödyllisiin toimintoihin.

No yhtä kaikki. Toivottavasti Väyrynen hoitaa homman kotiin. Muistakaa täyttää kannattajakortit niin saadaan edes yksi varteen otettava ehdokas vaaleihin mukaan. Niitä kortteja voi muuten lähettää "vastaaottaja maksaa postimaksut" periaatteella.

  luettu 884 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107347 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 12 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 12 vierasta)
Ota yhteyttä!