www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Pakolaissopimus. (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 05.12.2017, 08:20 @ JuX

"Pankkipuolueella" tarkoitan konsensuusta siitä, että negatiiviseen rahaan(koronkiskontaan) perustuvaa "kaikki raha on velkaa" systeemiä ei kritisoida, vaikka se voidaan myös nähdä kaikkien ongelmien alkusyynä. Aiheesta on tehty dokumenttielokuvia, kuten muutamat Zeitgeist liikkeen toimesta. Jo pelkästään ajattelua laajentaakseen ne on hyvä chekkata läpi.

Siinä missä Zeitgeistat näkevät ongelmia ja ratkaisut ovat jokseenkin utopistisia, Positive Money hanke taasen tarjoilee konkreettisempia vastauksia: http://positivemoney.org/. Ainakin itteeni risoo suuresti negative money ajatus. Koen sen lähtökohtaisesti modernina orjuutena.

Ja mitä tulee siihen globalismiin, niin ongelmia tulee vähintäänkin sen tuoman korporatismin kautta. Globaalit yhtiöt ovat suuria ja kasvottomia ja niin monesti jyräävät paikalliset toimijat alleen ja muutoinkin toimivat moraalittomasti. Esim. kaivosteollisuuden tapauksessa, jos paikalliset kalastajat toimisivat kaivoksen isäntinä, edes osittain, mahtaisivatko jätevedet tulla puhdistetuiksi huolellisemmin. Tai jos kuntalaisten juomavesi uhkaa saastua, niin äkkiäkös Nestle(tai Tavase) vettä tahtoo tulla myymään, kun hyvävelikaverit ovat ensin luoneet kysyntää kultakaivokselta just sopivasti karanneella syanidilla ja elohopealla.

Mutta muutoin, miksi Suomeen tuodaan appelsiineja, kun täällä voi kasvattaa tyrnimarjaa(tai pihlajanmarjoja), joissa on enemmän C-vitamiinia. No jotta tarvitaan välikäsiä ja näin ollen tullaan riippuvaisiksi kauppakomppanioista (niiden superpankkiirien kavereita).

  luettu 1198 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106835 viestiä 8483 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 2 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 2 vierasta)
Ota yhteyttä!