www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Pakolaissopimus. (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 05.12.2017, 11:51 @ mvonkarne

"Pankkipuolueella" tarkoitan konsensuusta siitä, että negatiiviseen rahaan(koronkiskontaan) perustuvaa "kaikki raha on velkaa" systeemiä ei kritisoida, vaikka se voidaan myös nähdä kaikkien ongelmien alkusyynä. Aiheesta on tehty dokumenttielokuvia, kuten muutamat Zeitgeist liikkeen toimesta. Jo pelkästään ajattelua laajentaakseen ne on hyvä chekkata läpi.

Siinä missä Zeitgeistat näkevät ongelmia ja ratkaisut ovat jokseenkin utopistisia, Positive Money hanke taasen tarjoilee konkreettisempia vastauksia: http://positivemoney.org/. Ainakin itteeni risoo suuresti negative money ajatus. Koen sen lähtökohtaisesti modernina orjuutena.

Ja mitä tulee siihen globalismiin, niin ongelmia tulee vähintäänkin sen tuoman korporatismin kautta. Globaalit yhtiöt ovat suuria ja kasvottomia ja niin monesti jyräävät paikalliset toimijat alleen ja muutoinkin toimivat moraalittomasti. Esim. kaivosteollisuuden tapauksessa, jos paikalliset kalastajat toimisivat kaivoksen isäntinä, edes osittain, mahtaisivatko jätevedet tulla puhdistetuiksi huolellisemmin. Tai jos kuntalaisten juomavesi uhkaa saastua, niin äkkiäkös Nestle(tai Tavase) vettä tahtoo tulla myymään, kun hyvävelikaverit ovat ensin luoneet kysyntää kultakaivokselta just sopivasti karanneella syanidilla ja elohopealla.

Mutta muutoin, miksi Suomeen tuodaan appelsiineja, kun täällä voi kasvattaa tyrnimarjaa(tai pihlajanmarjoja), joissa on enemmän C-vitamiinia. No jotta tarvitaan välikäsiä ja näin ollen tullaan riippuvaisiksi kauppakomppanioista (niiden superpankkiirien kavereita).

Ihan hienoa asiaa, eettistä eikä lainkaan provosoivaa tekstiä. Kyllähän tuo ylikansallisten yhtiöiden valta on todellakin huomattava. Samoin kuin ökyrikkaiden omaisuus. Sitä olen kovasti ihmetellyt, kun nuo kansallismieliset ihailevat kovasti Trumppia, jonka verouudistus edelleen kasvattaa tätä kuilua köyhien ja rikkaiden välillä. Tämähän on muuten ainoa juttu, jonka hän on saanut lävitse ja tiukkaa teki sekin.

Itse puolustan kyllä pankkien tarpeellisuutta. Harva yritys lähtee lentoon ilman rahoitusta ja korkotaso on jo vuosia ollut maltillinen, joten mistään kiskonnasta ei ole kyse. Samoin omassa maassamme on paljon hienoja juttuja lähtien kansalaisille lähes ilmaisista koulutuksesta, terveydenhuollosta jne. Tätä terveydenhuoltosysteemiä saatetaan juuri nyt olla kylläkin pilaamassa.

Elämme kohtalaisen vakaassa ja puhtaassa Suomessa nauttien aivan poikkeuksellisista jokamiehenoikeuksista ja perusasioista, joita harvoin tulee kunnioitettua. Vihan ja negaation sijaan pitäisi kääntää edelleen katsetta positiiviseen suuntaan. Samoin pitäisi keskittyä oleelliseen, eli parhaan mahdollisen hyvinvoinnin tason säilyttämiseen ilman lisävelkaa.

Näillä sanoilla hienoa Suomen satavuotispäivää kaikille kuka mitenkin tahoillaan sitä viettää!

  luettu 1174 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106795 viestiä 8481 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!