www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Pakolaissopimus. (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 05.12.2017, 17:32 @ JuX

Velkaa Amerikan yhdysvalloilla on sen verran että pelkkä korko on enemmän kuin koko liittovaltion BKT. Eli maa on ollut käytännössä konkurssissa jo monta vuotta.

Mutta merkittäväksi asian tekee se, että Trump on ensimmäinen joka on saanut velan pienenemään. On tietysti myönnettävä että sarkaa riittää sen jälkeen kun Obama tuhosi kautensa maan taloutta. Eivätkä isä- ja poika Bushkaan saaneet talouteen muuta kuin lisää velkaa. Samoin Clinton. Mutta, kuin taikaiskusta, Trump muutti velan suunna heti ja teki ihmisten elämästä parempaa.

Ja ne pienet asiat joilla se saatiin aikaiseksi ovat käyttökelpoisia meillä täälä euroopassakin. Trump kun ilmoitti heti alkuun että kaikki amerikkalaiset tuotteet joita valmistetaan ulkomailla ja tuodaan amerikkaan myyntiin, saavat 30% sakkotullin. Ulkomaalaisllahan on jo tullut. Tämä aiheutti sen että autoteollisuus suoritti nopeat laskelmat ja sen seurauksena suljettuja tehtaita ruvettiin avaamaan ja laittamaan kuntoon tuotantoa varten. Prosessorivalmistaja Intel ilmoitti hetimiten että investoi kokonaan uuteen tehtaaseen miljardin dollarin verran ja siirtää ulkomaan tuotantonsa olemassaoleviin. Ja niin suurin osa yrityksistä siirsi tuotantoaan omalle mantereelle. Tämä tietysti työllistää välillisesti heti suuren määrän ihmisiä, mutta jatkossa välittömästi niitä jotka tuotannossa toimivat. Ja tällä on tärkeä merkitys myös koulutukselle. Enää ei Detroitkaan ole aavekaupunki. Sielä on työpaikkoja ja kiinteistöt ovat kayneet kaupaksi.

Ja sairaudenhoito, siinä missä Obama kaksi kautta epäonnistu, näyttää Trump onnistuneen vuodessa. Mutta on selvää että jos 57 edellistä presidenttiä on johtanut maata huonoa hallintotapaa käyttäen, ei yksi pysty kaikkea korjaamaan. Suunta on kuitenkin oikea. Ja ehkä seitsemän vuoden päästä nähjään, jatkuuko ura kuten Kekkosemme aikoinaan.

  luettu 1221 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107347 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 12 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 12 vierasta)
Ota yhteyttä!