www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Valtion talousarvio: Turvallisuus (Valtakunnan politiikka)

kirj. Pauli Kiuru, 12.12.2017, 11:44

Turvallisuus: Huumeiden katukauppa, Poliisi, Hätäkeskus ja Tulli

Turvallisuusasiat ovat kaikille suomalaisille tärkeitä. Olen niitä halunnut tuoda esiin myös syksyn talousarviokäsittelyssä hallinto- ja turvallisuusjaostossa. Valtiovarainvaliokunta lisää talousarvioon tärkeitä kohteita turvallisuuden näkökulmasta.

Huumausaineiden katukaupan valvontaan ja ulkomaalaisvalvontaan kadonneiden henkilöiden tavoittamiseksi lisätään 250 000 euroa. Poliisien määrä pidetään 7 200 henkilössä. Tulevina vuosina tähän pitää saada korjausta ylöspäin.

Pirkanmaalla on loppukesällä ja syksyllä puhuttanut huumausaineiden katukaupan yleistyminen erityisesti lapsille ja nuorille. Siksi tämä lisäys on tarpeen myös Pirkanmaan näkökulmasta. Poliisi saa lisäksi 220 000 euroa poliisilaitosten koulupoliisitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen kohdennettuna valtakunnan eri poliisilaitoksille.

Hätäkeskuslaitoksen toimintaa autetaan 400 000 eurolla. Hätäkeskuslaitos on yksi keskeisimmistä toimijoista yhteiskunnan kriisinsietokyvyn ylläpitämisessä. Henkilöstön määrää on vähennetty kipurajalle, ja siksi halusimme osoittaa lisärahoitusta.

Lisääntyneen kansainvälisen verkkokaupan vaatimukset edellyttävät tullivalvonnalta automatisointia. Tullin työ on sekä turvallisuustyötä että harmaan talouden torjuntaa. Tulli saa talousarvioon lisäyksenä 1,5 miljoonaa euroa postilinjaston tullivalvonnan automatisointiin.

Roolini asioiden käsittelyssä:

- Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen ja Kokoomuksen neuvottelija jaostossa.
- Ympäristövaliokunnan jäsen ja Kokoomuksen valiokuntavastaava valiokunnassa

  luettu 5449 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!