www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Valtion talousarvio: Turvallisuus (Valtakunnan politiikka)

kirj. mvonkarne, 13.12.2017, 09:39 @ Pauli Kiuru

Voisiko edustaja selvittää poliiseihin liittyen, että kun määrä pidetään samana mutta siltikin poliisiorganisaatiossa tapahtuu muutoksia, niin mitä toimintoja poliisi lisää ja mitä vähentää. Onko väitteessä, että haalaripoliisit poistuvat kentältä ja siirtyvät siisteihin sisätöihin virka-aikana metsästämään sosiaalisessa mediassa "hyvän tavan vastaisesti" käyttäytyviä kansalaisia?

Lisäksi kiinnostaisi tietää talousarvionäkökulmasta katsottuna, että kumpi maksaa enemmän: Toimiva rajavalvonta vaiko terroristien(tms. rikollisten/sotarikollisten tai potentiaalisten sellaisten) etsiminen rajojen sisältä. Näen asian siten, että koska maailmassa on aina "pahiksia", jossain niiden konepistoolien on oltava, joko rajoilla tai sitten toreilla. Mielummin pitäisin automaattiaseet rajoilla. Mutta löytäisitkö vastauksen kysymykseeni joltain virkamieheltä. Ilmeisesti laittomien aineiden kauppaan liittyen, tullin* toiminnan tehostaminen nähdään edullisempana kuin se, että jalkauduttaisi etsimään diilereitä kentältä. Onko tässä analogia?

Myöskin, kiinnostavaa olisi tietää, että kuikan monessa käsittämättömässä väkivaltatapauksessa mielialalääkkeet liittyvät tapaukseen. Useasti raportoidaan alkoholin vaikutus, mutta mielialalääkkeet tulisi ottaa huomioon myös. Toki itse näen alkoholin myöskin mielialalääkkeenä ja huumeena ja muutoinkin päihteiden ja huumeiden ja lääkkeiden keinotekoisen jaottelun hölmönä. "Mikään ei ole myrkyllistä, kaikki on myrkyllistä. Annostus tekee myrkyn." -Hippokrates.

*Eikö tullin toiminta riko Maastrichtin sopimuksen kohtaa liittyen tavaroiden vapaaseen liikkuvuuteen? Esimerkiksi alkoholin nettimyynti?

  luettu 5330 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!