www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EXIT:iä pukkaa (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 14.12.2017, 07:36

Tässä jo Brtanian Brexit on loppusuoralla ja konsensus 55 miljardin eroraha jäänee voimaan, ellei vielä alene. Mutta tämän lisäksi Iso-Britanialle jää oikeus ennenkaikkea tuoda maahansa EU:n ulkopuolisia tuotteita JA myydä niitä EU:n markkinoille ominta tuotteinaan. Eli, kun pikkuhiljaa on kielletty paljon tuotteita, Iso-Britania saa jatkossakin myydä niitä EU-alueelle "itse valmistaminaan" tuotteina. Vanhaa kauppakansaa, kuten hollantilaiset joilla on sama oikeus. Mutta kun tiedetään että Iso-Britania on saanut lähes koko ajan alennuskai EU-maksuihinsa "huonon taloudellisen tilanteen vuoksi", niin se on jo voittanut erorahat jäsenmaksuissa, ja jatkossa tulee voittamaan tullien ja rahanvaihdon muodossa. No, kauppa ja johtoasema on se joka kannattaa.

Uusin uutinen kertoo myös Italian harkitsevan eroa EU:sta. Italia on pitkään salaa suunnitellut eroansa ensin eurosta ja sitten EU:sta. Mitenkähän on, saammeko Italialle annettuja pankkitukia ja takuumaksuja minkä verran takaisin? Sillä jos niitä vaadittaisiin täysimääräisinä, olisi maa kerralla konkurssissa. Ja toisaalta, vaikka he lainaisevat ne ulkopuoliselta taholta, ei Italia selviäisi edes koroista. Että kuinkahan paljon eroraha olisi Italian tapauksessa?

https://www.express.co.uk/news/world/890341/Italy-hatches-plan-leave-eurozone

Tietysti jos Italia maksaisi EU:n jäsenmaille liiroina sen velan/tukipaketit mitkä se on ottanut euroina, niin se voisi nippanappa selvitä koroista. Mutta epäilen että lyhennyksiä on silloinkin turha odotella.

Ja nyt kun sossu-Schulz huutelee että -44 tehdyn sopimuksen mukaan pitäisi saada Euroopan Yhdysvallat pikkuhiljaa muodostettua, ja nurisijat potkaistaan pihalle ennen sitä, niin ketkä siihen liittovaltioon jäävät? Suomi tietysti mallioppilaana Saksan kanssa. Mutta kun Espanjakin saatetaan potkia pois, samoin Portugal ja itä-blockin maat. Niin onko sielä Kreikka, Ukraina Suomi ja Saksa? Itävaltakin kun hangoittelee vastaan.


Olen tässä miettinyt sitäkin että kun EU-liittymisestämme järjestettiin aikoinaan kansanäänestys. Meille sanottiin että 54.6% äänestäjistä oli KYLLÄ-vaihtoehdon puolella. Mutta äänestysaktivisuus oli vain 74%. No, sehän siis tarkoittaa että vain 42% kansasta oli KYLLÄ-vaihtoehdon takana. Eikös senkin olisi pitänyt merkitä jotain eduskunnalla?

Mutta, meillä on loppuikämme aikaa katsella näitä tapahtumia aitiopaikoilta. Nauttikaamme esityksistä. Olemman maksaneet siitä kovan hinnan.

  luettu 1436 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!