www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EXIT:iä pukkaa (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 14.12.2017, 20:45 @ Pälkäneeltä päin

Ilmeisesti Pälkäneellä päin unelmamaa on täysin eristäytynyt Suomi.

Ainakin yritysmaailmassa tämä Euroopan Unioni ja eurokin nähdään puhtaasti hyvänä asiana sekä kaupan että rahaliikenteen vuoksi. Kaikesta on tullut yksinkertaisempaa. Ruotsissa muuten monet isot firmat ovat kateellisia eurosta. Pelaaminen Ruotsin kruunujen kanssa euromarkkinoilla kun on vaikeaa ja erityisesti kallista, koska valuuttariskiltä pitää suojautua.

Suomessa kerätään helposti pisteitä jopa valheellisilla uhkilla ja yleistyksillä. Tavallinen kaduntallaaja ei ymmärrä mitenkään asiakokonaisuuksia ja häntä on helppo "kusettaa". Näin kävi myös Britanniassa, siellä saattaa vielä käydä "kylmät", kun totuus Brexitistä valkenee. Englannin kansahan tuon laskun lopulta maksaa, koska kaupankäynti vaikeutuu ja tuontihinnat nousevat.

Meillä Suomessakin tuulipukukansa nauttii vielä Herra Tokmannin edullisista hinnoista. Viennillä kustannetaan edelleen tuonti kansantalouden tasolla. Jos Suomi Finland lähtisi lätkimään unionista, kuluttajahinnat nousisivat mm. tullien vuoksi. Sitäköhän nurisijat haluavat? Täällähän ei nykyään valmisteta juuri mitään kulutushyödykkeitä, jotka pitäisi jatkossakin tuoda muualta.

  luettu 1284 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106505 viestiä 8461 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!