www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EXIT:iä pukka (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 15.12.2017, 18:41 @ Pälkäneeltä päin

Kyllä nyt Pälkäneellä päin tiedot ovat kokolailla hatarat.

Liikevaihtoverotuksesta siirryttiin arvonlisäverotukseen, joka on kaikin puolin selkeämpi kuin liikevaihtovero oli. Jos Pälkäneellä katsotaan verotilastoja, veropohja laajeni muutoksessa huomattavasti ja valtion keräämät verot eivät ole notkahtaneet kuin pahimpina lamavuosina.

Muutama vuosikymmen sitten kansalaisten tuloista yli 40 prosenttia meni elintarvikkeisiin, nykyisin prosentti taitaa olla siellä 13 hujakoilla.

Elintaso on maassamme korkeampi kuin milloinkaan noin talouden mittareilla mitattuna. Ehkä elämänlaatu on huonontunut, sitä onkin vaikeampi mitata. Samoin hyvä jakautuu epätasaisesti, toki siihen voi itse kukin vaikuttaa.

Kuka vaan voi hypätä pois nykymenosta, vetää karvalakkia syvemmälle ja kantaa vedet kaivosta pirttiin, halot liiteristä ja lapioida lumet. Tyhjiä asumuksia on valtakunta väärällään.

On turha syyttää EUta oman maamme "kurjuudesta". Itse täällä päätämme asioista edelleen rahapolitiikkaa lukuunottamatta. Olemalla mukana olemme pysyneet myös kehityksen kelkassa. Yksittäinen pieni valtio niinkuin Suomi on, ei mitenkään voi eristäytyä muusta maailmasta. Yllättävää ehkä nykyään on se, että elämme taas vahvasti metsästä. Sillä puolen meillä osaamista riittää, onneksi on näin.

Talous on kuitenkin kaiken a ja o, se pitää hallita ja eri vaihtoehtoja punnita nimenomaan sen kautta.
Metsästä huutelu mutu-tuntumalla voi johtaa katastrofiin. Tutustumalla kansantalouden lainalaisuuksiin voi saada vähän laajemman perspektiivin asioihin.

  luettu 1254 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!