www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Suurempiakin huolia on.... (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 28.12.2017, 14:12 @ tuntematon

Suurempiakin huolia on, ei niin konkreettisia kuin euroopan huumeidenkäytön lisääntyminen, joka heijastuu välilliseti Suomenkin rikostilastoihin. Mutta suurempia on.

Esim. kun katsotaan historiaa niin euroopassa on ollut kolme suurvaltaa jotka teknisesti ovat aina kilpailleet keskenään: Saksa, Ranska ja Englanti. Vai pitäiskö sanoa Iso-Britania, alusmaineen. Aina jos joku näistä kolmesta on päässyt joko tekniseen- tai taloudelliseen ylivertaisuuteen, aina on sodittu.

Nyt kun katsotaan tilannetta näiden kolmen osalta niin Englannin kaukka käy kohtuullisesti. Erottuaan EU:sta ja käyttäessään ETA-sopimusta kaupankäynti jatkuu mutta tekninen kehitys ja teollisuus on pysähtynyt jo hetken aikaa sitten. Ranskalla on suurempiakin ongelmia kuin tekninen kehitys. Maan sisäinen kurja taloustilanne ja konkurssiin yltävä valtionvelka ovat aiheuttaneet sen että maa on taloudellisesti ja teknisesti heikkö. Englannin siirtyessä sivuun EU:n keskipisteestä, Ranska saa kuitenkin mahdollisuuden olla vahva poltiiikan saralla. Muttei koskaan ohita Luxenburgia, belgiaa tai Sveitsiä.

Entäs Saksa sitten... Sen tekninen kehitys jatkaa vääjäämättä kulkuaan. Se taloudellisesti laajenee yhä laajemmalle yritysostojen kautta ja koska se on pitkäjänteisesti pitänyt inflaation alhaisena, EU:n sisäinen yksityisten kauppa keskittyy pääsääntöisesti Saksalaisten mistamien yritysten piriin. Siitä kertoo Saksan kauppataseen ylijäämä vuodelta 2016: 327 miljardia euroa. Jota jos muut maat ehtivät kritisoimaan että Saksalaiset muka säästävät enemmän kuin investoivat. Ja koska maassa tehdään tietyt asia oikein, niin se herättää närää naapurivlatiossa, jotka ovat esittämässä vaatimuksia "omasta osastaan". Mutta eivät itse halua toimia samalla tavalla.

No, niin tai näin. Näyttää pelottavan samankaltaiselta kuin aikaisemminkin. Noista kolmesta jälleen yksi on päässyt "johtoasemaan". Aika näyttää toistaako historia itseään.

  luettu 530 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105008 viestiä 8359 viestiketjussa, 124 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!