www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rautaholvin "Suomi 100 haaste" (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 02.01.2018, 22:50 @ Pälkäneeltä päin

Mikäli on mielenkiintoa niin täällä voi käydä täyttämässä muutaman kysymyksen rahataloudesta:

https://www.rautaholvi.fi/

ja vastavuoroisesti saa ehkä vähän ajattelimisen aihetta. Sekä ymmärtää paremmin miten tämä kansain-/kansainvälinen talous toimii.


Seuraava ko. sivulta kopioitu kommentti "haiskahtaa" tosi pahasti:

"Voit vaihtaa euroja sähköiseksi rahaksi (=markoiksi) palvelussamme ja ostaa kotimaisia palveluita markoilla niitä hyväksyviltä yrityksiltä Suomessa."

Tulee Wincapita ekaksi mieleen. Joku voi mennä höplään tosi pahasti.
Eihän Pälkäneellä muuten tunnusteta sosialismia? Rautaholvi ehdottaa työn jakamista kaikille siten, että tehdään työt jakamalla nelipäiväistä viikkoa viisipäiväisen sijaan. Työ siis jaetaan kaikille ml. työttömät. Kuulostaa ihanan idealistiselta, aivan kuin Li Anderssonin suusta.

On mukavan piristävää lukea näin yksinkertaistettua sivua taloudesta. Ostamalla Rautaholvin markoilla paikallisia tuotteita ja palveluita kaikki voittavat. Voi voi, maailma ei vain toimi näin varsinkaan Suomessa. Pitkät etäisyydet, harvat hyödykkeet ja köyhät ihmiset eivät kohtaa.

Jenkit voivat uhota kyllä miten päin vaan, kun edes teoriassa pystyisivät edes jotenkuten tekemään itselleen sitä sun tätä. Suomessa on jo ajettu esim. TEVANAKE (tekstiili, nahka, kenkäteollisuus) alas, sitten ylikapasiteetti paperiteollisuudesta ja osa metallista. Onneksi nyt vielä jotain sentään tuotetaan, vaikkapa pelejä. Täytyy kuitenkin rehellisesti tunnustaa, että työttömyys on ja pysyy korkeana länsimaissa myös jatkossa. Siitä huolimatta, hyvää vuotta 2018!

  luettu 1471 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106505 viestiä 8461 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!