www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Rautaholvin "Suomi 100 haaste" (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 03.01.2018, 21:51 @ Pälkäneeltä päin

JOs joku luuli että mainostin sivua niin se ei ollut tarkoitukseni. Anteeksi.

Ei mitään, tuo Rautaholvi on ihan piristävää luettavaa.

Tarkoitukseni oli jakaa tietoa rahajärjestelmästä ja se olemassaolosta. Aivan kuten SUomen Pankin sivuillakin sanotaan "Mitä raha on? Raha on velkaa".

Tuo on Rautaholvin määritelmä. Raha on perusteeltaan arvon mitta ja vaihdon väline.

Rautaholvin sivuilta näkee myös konkreettisesti sen paljonko Suomessa on luotu tyhjästä rahaa. Eli mikä on se markkinoilla oleva summa joka kiihdyttää inflaatiota. Oli melko suuri summa. Ja loppulause olikin oiva: KUn velka maksetaan pois rahajärjestelmä lakkaa olemasta.

Raha ei sinällään kiihdytä inflaatiota. Kysynnän ja tarjonnan laki toimii. Maailma pyörii valtionlainoilla, joiden korko riippuu reaalitaloudesta. Niitä on ollut pitkään ja luultavasti tulee aina olemaan. Aika harvassa ovat ne maat, joilla nettovelka on nolla. Esim. USAn velkapapereita ostaa Kiina järkyttäviä määriä. Kiinalla lie maailman suurin dollarivaranto?

Tuo sosialismi... On kai minussa vielä sen verran entistä kommunistia jäljellä että itse mielelläni siirtyisin tekemään belipäiväistä viikkoa vaikka heti. Ja olisin tehnytkin sitä varmaan 10 vuotta. Mutta kun näitä suorittavan työn tekijöitä jotka ei katsele kellokorttia ja ostaa omat työkalut, niitä on nykysin melko vähän. Ja vielä vähemmän on niitä jotka yöllä soitettaessa lähtevät heti liikkeelle, ilman päivystysrahaa. Eräs tilaaja kerran sanoikin että jos nykynuorille soittaa niin voi olla että joku sentään tulee. Suorittava työ kun ei ole mediaseksikästä.

Mutta ei tässä enää ole viralliseen eläkkeeseen pitkää aikaa. Mitä se sitten ikinä aikanaan onkaan.

Luultavasti olet enemmänkin tekniikan puolen ihmisiä, ei tuo Rautaholvin talousfundamentti kovin tukevaa ole, hyviä esimerkkejäkin siinä toki on.

  luettu 1421 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!