www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Koe terveystietojeni käsittelystä (Yleistä keskustelua)

kirj. Pauli Kiuru, 08.01.2018, 07:56

KOE TERVEYSTIETOJENI KÄSITTELYSTÄ

Olen antanut "Omakanta" -palvelussa suostumuksen terveys-, tutkimus- ja hoitotietojeni luovuttamiseen. Hieno sovellus, joka parantaa terveydenhuollon tiedonkulkua ja turvallisuutta. (www.kanta.fi)

Lain mukaan tietoja saa käyttää vain hoitava terveydenhuollon työntekijä siinä laajuudessa kuin hoito edellyttää. Uteliaisuutta ja kurkkimista ei luonnollisesti asiattomille sallita.

Kansalaisella on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, jotka tallentuvat kirjautumisesta "Omakanta" -palveluun. Lokitiedoista selviää, kuka ja koska tietoja on tarkastellut.

Tarkastuspyyntö osoitetaan kirjallisesti allekirjoitettuna Kelalle. Asiaa määrittelevät lait ovat henkilötietolaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä.

Pyydän selvityksen myöhemmin tänä vuonna ja kerron tuloksista ne saatuani. Mitään syytä epäilyille ei ole, mutta haluan kuitenkin koeponnistaa järjestelmän.

Pieni paljastus ja lainaus loppuun järjestelmästä: "Mies. Perusterve. Elämäntavat terveelliset, liikkuu runsaasti ja pääosin syö terveellisesti."

HS:n artikkeli:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005516158.html

  luettu 484 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
105006 viestiä 8359 viestiketjussa, 124 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!