www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Sisällöntuotanto- ja sananvapaus EU:ssa (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 09.01.2018, 19:11

Lueskelin mielenkiinnolla mitä EU:ssa päätetään. Nyt on valmisteilla laki jonka tarkoituksena on poistaa "laiton materiaali" internetistä kahdessa tunnissa, 120 minuutissa. Mielenkiinnolla koitin etsiä mikä olisi "laitonta materiaalia". No, sitä ei vielä määritelty mutta kerrottiin miten Twitter ja muut sosialiset mediat ovat jo nyt 50 miljoonan euron sako uhan alla kun eivät ole poistaneet laitonta materiaalia (joka tässä tapauksessa on abstaktisti määriteltyä vihapuhetta) internetistään.

Se että palvelun tarjoajat asetetaan kyseiseen asemaan vaikeuttaa heidän työtään. Onkin mielenkiintoista kuinka moni paikallinen palveluntarjoaja myy yrityksensä isommalle monikansalliselle pelurille. Jolloin maapallolla on kohta kolmesta viiteen palveluntarjoajaa, joiden palveluita kaikki joutuvat käyttämään.

Tai, mikä voidaan luokitella "laittomaksi materiaaliksi". Artikkelissa mainitaan että mahdolisesti julkivuotaneiden EU-asiakirjojen arvostelu saattaa hyvinkin olla yksi esimerkki. Mutta aivan ilmeistä on että vuotaneet asiakirjat ovat sellaisia.

Kun ottaa hatun päästä ja miettii hetken, niin miksi EU:n pitää salailla asioita ja tulevia päätöksiä? Miksi ilmaisun- ja sananvaputta rajoitetaan kaikissa EU-maissa? Kuten joskus aiemmin totesin, jos lapsi kiukuttelee eikä sille ole perusteita, niin antaa sen kiukutella. Se loppuu pian kun se huomaa ettei saa haluamaansa huomiota. Mutta nyt ollaan liikkeellä menttaliteetilla että jotain salattavaa todellakin on. Ja on suuria asioita jotka halutaan pimittää kansalata. Miksi?

Lienee jälleen aika lukea kirja "Vuonna 1984".

https://euobserver.com/justice/140482

...vosiko tämä muuten olla sitä "laitonta materialia"?? Saattaa ihmisille tiedoksi se että komissio ei halua että ihmiset tietävät.

  luettu 1474 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!