www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Trumpin Executive orderit (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 10.01.2018, 23:27

Tuli mieleen selailla tuossa vähän näitä Trumpin allekirjoittamia määräyksiä, mistä aina näytetään se lyhyt pätkä uutisissa kun allekirjoitetut paperi nostetaan pystyyn ja näytetään kameralle:

https://www.federalregister.gov/executive-orders/donald-trump/2017

Tuo toiseksi yli on se joka lienee aiheuttanut viime aikoina paljonkin ekskustelua. Eli, jos katsotaan että olet syyllistynyt otsikossa mainittuihin tekoihin, tullaan omat ja perheesi varallisuus jäädyttämään sekä ulosmittaamaan liittovaltiolle. No, se onko nyt poikkeustila Amerikan yhdysvalloissa vai ei, ei ole aivan selvää. Ja se mikä katsotaan otsikon mukaiseksi toimeksi, on yhtä väljä käsite kuin "vihapuhe". Aika näyttää miten tätä tulkitaan. Mutta eurooppalaiset lehdet jo otsikoivat viime viikolla että Hilary Clinton on saanut syytteitä tämän asetuksen perusteella.

Se kuitenkin mihin minä enemmän kiinnitin huomiota oli tuo kolmas kohta: Varmistaa ja suojella liittovaltiolle tärkeitä mineraaleja. Olisikohan tässä jotain opittavaa meidän hallituksillemme? Muut maat suojelevat omia mineraalivarantojaan ja haluavat turvata niiden saatavuuden sukupolviksi. Mutta meidän maassa ne annetaan "ilmaiseksi" pois. Muutamien prosenttien raaka-aine hinnasta. Puhumattakaan että saisimme muuta kuin pomilleja jalosteiden markkina-arvosta.

Ehkä meidänkin pitäisi aloittaa omien mineraalivarojemme turvaaminen ja suojelu. Tässä olisi erittäin hyvä täky presidenttipeliin. Kuka presidenttiehdokkaiasta uskaltaa sanoa että preseidentiksi päästyään kansallista suomalaiset malmi- ja mineraalivarat?

  luettu 4882 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!