www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Hyvin alkaa vuosi.... (Yleistä keskustelua)

kirj. Kotitarvekalastaja, 12.01.2018, 12:17 @ tuntematon

Ny menee raiteilla lujaa. 24.12.2024 Pääsee Lentokentältä junalla Tallinnaan. Kiinan uusi silkkitie tuo rahaa 70%. Sivutuotteena syntyy useampikin yli viidenkymmenentuhannen asukkaan uusi lähikeskus. Suomi on entistä vähemmän saari ja Helsinki-Tallinna on suurempi metropoli kuin Tukholma, että silleen.

Eikä siinä kaikki. Jäämeren ratayhteydestä esisuunnitelmat valmistuvat ihan justiinsa.

Eikä siinäkään kaikki. Lyly ja Vapaavuori pitää kolmatta raidetta ja yhteyttä lentokentälle tärkeimpänä liikennehankkeena ja näin on. Ei tavara kulje Euroopasta Jäämeren Koilisväylälle ilman Akaan ohi vieviä lisäkiskoja. On muuten aika monta seuraavaa lamaa ohitettu.

Akaa on avainasemassa raideliikenteessä. Idän silkkitie on avattu. Kävipä kätevästi konttien nosto vaunuihin Kouvolassa. Kerrankin on hyötyä samasta raidevälistä Venäjän ja Kazakstanin kanssa. Kiinan rajalla siirtävät taas kontit uudelleen. Etelään tosiaan suunnitellaan tunnelia Tallinnaan ja Virosta Keski-Eurooppaan johtava rata on jo päätetty rakentaa. Pohjoiseen suunnitellaan rataa suoraan Jäämerelle. Siellä voi tehdä valtamerilaivaukset. Keski-Eurooppa on täynnä. Ilmatila on siellä täynnä. Raideliikenne kauempaa on sokkeloista ja laivamatka Kiinasta kestää liian kauan. Nyt on Suomessakin vihdoin tekemisen meininki.

  luettu 1768 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!