www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ohjaavatko gallupit (tai keksityt gallupit)? (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 15.01.2018, 08:56 @ mvonkarne

Itse mietin asiaa vähän eri kantilta. Sitä miten galupeilla ja mainonnalla voidaan vahvistaa jonkun ehdokkaan asemaa tai heikentää sitä.

On tottahan että gallupit ovat muokattuja. Jos kysyt oikean alueen ihmisiltä saat haluamasi vastauksia. Ja toisaalta, en ole koskaan kuullut että kukaan tutuistani olisi päässyt osallistumaan gallupeihin, joten miten suuri totuuspohja niillä voi olla? Ja jos sitten vielä vastauksiin sovelletaan tilastomatematiikkaa ei lopputuloksella ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Vähän niinkuin Puskan tutkimukset ja johtopätökset.

Mutta jos mietitään sitä miten gallupeilla niin tiettyjen ehdokkaiden kanatusta voidaan vähentää mainitsemalla heidän nimensä kaikkialla, tai aina vastakkainasettelulla "valittavan" ehdokaan kanssa. Nimi "palaa puhki". Samat keinot on käytössä mainonnassa. Kaikki muistavat fairyn mainokset, verrataan toiseen tuotteeseen (ja aina fairy voittaa) mutta tässä tapauksessa ei nimetä sitä.

Maailmalla pankkiireilla on usein taustallaan jonkin tason psykologian koulutus. Rahan myyminen ja erilaisten kohteiden kauppaaminen tarvitsee hyvää ihmistuntemusta ja siinä psykologian pohja ei ole haitaksi. Ihmisten käsitys asioista pitää saada muuttumaan niin että hänen arvomaailmansa muuttuu siten, että hän kokee tarpeelliseksi omistaa jotain mitä myydään. Se on markkinoinnin tarkoitus. Enkä näe että gallupit ovat vuosikymmeniin olleet mitään muuta kuin myyntityötä jonkun asian puolesta. Sillä kukaanhan ei halua olla häiväjän puolella. Kaikki haluavat aina voittaa. Niin on aina kaikkien vaalien jälkeen. Kaikki puolueet poikkeuksetta ilmoittavat voittaneensa vaalit.

  luettu 1733 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107980 viestiä 8543 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!