www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Saako Kreikka tänään 7,7 miljardia EU:lta (Talous ja raha)

kirj. JuX, 23.01.2018, 16:30 @ Pälkäneeltä päin

No, olihan se aika karrikoitu esimerkki mutta totta toinen puoli. Se mikä kommentissasi lämmitti erityisesti oli käsitys "pummeista".

Itse koen EU:n samanlaisena pummina. Vähän niinkuin erään suunnitteilla olevan Tekoyhtiön vesi: Pitää maksaa että pääsee ostamaan sitä mikä nyt on ilmaista. Me maksamme joka vuosi miljardin-puolitoista enemmän kuin saamme. Ja se lisäksi tulee veronmaksajien niskaan koko ajan lisää laskuja maksettaviksi. Muka yllätyksinä. Ja kaiken tämän jälkeen, mitä hyvää me olemme näinä vuosina sieltä saaneet? Verotus- ja tullioikeutemmekin olemme menettäneet. Ainoa positiivinen asia joka tulee mieleen on kirjastojen kaukolainaus. Mutta epäilen että jo yhden vuoden jäsenmaksuilla olisimme saaneet ostettua kaikki ne kirjat joita europasta on koko aikana Suomeen lainattu. Ja ehkä olisi jäänyt rahaa vielä säästöönkin. Kuka ties.

Käsittämätöntä yleistystä. Aika pienenä nettomaksajana EUssa Suomi on saanut vakaan korkotason, joka tietää miljardeja vuodessa sekä yrityksille, normaaleille kansalaisille sekä valtiontaloudelle.

Markka-aikaan kaikki transaktiot piti valuuttasuojata, kallista lystiä. Pikku valuutta on altis keinottelijoille, esim. Soros. Jos meillä olisi omat kuviomme, kallista olisi elämä. Voi vain kuvitella, mitä esim. Ruoka maksaisi? Nyt on sentään aika tavalla kilpailua ja tuontiakin. Laadukkaita ulkomaisia elintarvikkeita saa edullisesti mm. Lidlistä.

  luettu 6954 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108005 viestiä 8545 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 14 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 14 vierasta)
Ota yhteyttä!