www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

BREXIT MEP:ien jakkarat jaossa ja presidentinvaalia (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 23.01.2018, 21:54

Tänään siis päätettiin siitä miten jaetaan jakkarat EU:ssa kun Iso-Britanialta vapautuu 79 istumapaikkaa Brexitin jälkeen. Näistä istumapaikoista päätettiin pitää 28kpl jotka jaettiin siten että Ranska, Espanja, Italia ja Hollanit saavat eniten istuinpaikkoja=vaikutusvaltaa.

Jatkossa Ranskan meppien määrä nousee 74:stä 79:ään, Espanjan 54:stä 59:ään, Italia 74:stä 76:een, Hollanti 26:sta 29:ään ja Irlanti 11:sta 13:sta. Tanska, Eesti, Kroatia, Itävalta, Puola, Romania, Slovakia, Suomi ja Ruotsi saavat kukin yhden istumapaikan lisää. Belgia, Bulgaria, Tsekki, Saksa, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Unkari, Malta, Portugali ja Slovenia pysyvät nykyisissä istumapaikoissa. Tosin, Saksa ei olisi voinutkaan kasvattaa istumapaikkojaan koska sillä on jo maoskimimäärä 96kpl.

Kokonaisluku putoaa 751:stä 706:een, joka äkkiseltään vaikuttaa siltä että jatkossa Suomellakin olisi vaikutusmahdollisuksia. Mutta se joka osaa prosenttilaskua ymmärtää että isot määräävät entistä enemmän. Ja osin juuri ne maat jotka saavat alennuskai jäsenmaksuihinsa "huonon taloudellisen tilanteen" vuoksi. Tai ovat saaneet ja tulevat saamaa EU-veronmaksajien selkänahasta erilaisia tukia kasinotalutensa tappioihin.

Kovasti tuntuu aiheuttavan keskustelua seuraava EU-presidenttikin koska osa MEP:eistä vaatii että presidentti pitää vaihtaa. Ja että puolueen "johtavasta kandidaatista" (spitzenkandidat) ei automaattisesti tule seuraavaa presidenttiä. Vaan että presidentiksi voidaan valita joku muu kuin puolueen kärkihahmo. Ehdotuksesta äänestetään 7. helmikuuta. Saas nähdä toteutuuko demokratia EU:ssa.

  luettu 6739 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107979 viestiä 8542 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 11 vierasta)
Ota yhteyttä!