www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Maailmalla tapahtuu (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 28.01.2018, 11:47 @ Pälkäneeltä päin

Viikko sulkeutui seesteisessä ilmapiirissä. Tsekit äänstivät presidetikseen toisen kerran "Venäjä-trollin" Zemanin. Eu ei saanut haluamaansa kurssimuutosta maassa.

Toisaalta, Mario Draghilla ja EKP:llä on omat ongelmansa. Johon Tsekin presidentin vaihdos oliti tuonut pientä helpotusta. Nimittäin, Draghi sanoi että pitkään ei voida mennä nollakorolla. Draghi mielellään ottaisi EU:ssa negatiivisen koron käyttöön, mutta nyt kun dollari on heikentynyt suhteessa euroon ja Amerikan markkinat vahvistuneet, ei EU pysty siitymään negatiiviseen korkoon. Inflaatio karkaisi käsistä ja rahasäkin pohja ammottaisi hyvin nopeasti.

Toisaala, EU:lta riittää rahaa tukea mm. Kyproksen kaasuputkiston rakentamista 101 mijoonalla eurolla. Jokohan sielä valmistaudutaan parempiosaisten kesänviettopaikkoojen rakentamiseen?

Rahaa on kulutettu merkittävästi. Esim Iso-Britania on saanut EU:n turvapaikka-avusta leijonanosan. 3 miljardin rahastosta on käytetty 2.39 miljardia maakohtaiseen turvapaikan hakijoiden avustamiseen. Siitä määrästä on Iso-Britania saanut 16,3%, eli 382 miljoonaa euroa. Kysymys kuuluukin, onko Iso-Britania ottanut vastaan apua vastaavan määrän turvapaikanhakijoita? Saksa on saanut vajaan 9%. Tässä valossa tarkasteltuna näyttää alati paremmalta että Iso-Britania eroaa. Tosin, senkin EU-velat ja takuut jäävät muiden maksettaviksi. Mutta haluammehan demokraattisella pätöksellä kuulua EU:hun yhä edelleen.

Samaan aikaan EU komentaa Romanialaisia olemaan enemmän EU-mieleisiä ja vastustamaan kansallismielisyyttä. Eu ilmoitti olevansa huolissaan Romania lehdistön tavasta kannustaa pysymään kansallismielisinä. Toisaalta, onhan se nähty jo aiemmin viikolla miten Tsekin ja Bulgarian tapahtumat sekä lausunnot eivät ole ollet Eu-virkamiesten mieleen. Täytyy kuitenkin muistaa että nämä maat ovat vasta vähän aikaa sitten päässeet eroon pitkäaikaisesta sortajasta. Eivätkä he halua alistua heti toisen sortajan alaisuuteen.

ja tänään onkin sitten hyvä sää presidenttinvaaliemme äänestyspäiväksi. Galluppeja tutkittuani tuli tulokseen että saatamme joutua toiselle kierrokselle. Vaarana on että Laura ei voitakkaan ensimmäisellä kieroksella.

Hyvää äänestyspäivää kaikille.

  luettu 1699 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107979 viestiä 8542 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 11 vierasta)
Ota yhteyttä!