www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Turvallisuudesta ja maakuntavaaleista (Valtakunnan politiikka)

kirj. Pauli Kiuru, 08.02.2018, 12:20

Turvallisuusteema yhdistää monia kevätistuntokauden lakiesityksiä

Kevätistuntokaudella on ohjelmassa lukuisia lainsäädäntöhankkeita, jotka koskevat turvallisuutta. Tiedustelulait on syytä saada voimaan jo tällä vaalikaudella. Se edellyttää viiden kuudesosan enemmistöä eduskunnassa. Lisäksi käsittelyyn on tulossa rikoslain, ulkomaalaislain ja aluevalvontalain muutokset, jotka koskevat maahantulokiellon rikkomista.

Ulkomaalaislakia on tarkoitus muuttaa niin, että yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkotuspäätökset voidaan panna täytäntöön nopeammin. Maahanmuuttovirastossa työskentelevien turvallisuutta parannetaan. Miehittämättömien lennokkien ja ilma-alusten aiheuttamaan uhkaan reagoidaan parantamalla puolustusvoimien oikeutta puutua niiden kulkuun.

Keskityn kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun tehtäviin – maakuntavaaleissa olen taustajoukoissa

Hallitus on linjannut, että sote- ja maakuntauudistusta koskeva lainsäädäntö tulee voimaan kesäkuussa 2018. Maakunnissa ylintä päätäntävaltaa käyttävät maakuntavaltuustot, jotka valitaan maakuntavaaleissa sunnuntaina 28. lokakuuta. Edessä on melkoinen vaalisuma. Huhtikuussa 2019 pidetään eduskuntavaalit ja pian sen jälkeen keväällä europarlamenttivaalit.

Olen jo luvannut olla eduskuntavaaleissa mukana Kokoomuksen riveissä. Sen sijaan maakuntavaalit olen päättänyt jättää ehdokkaan roolissa väliin. Perusteluni liittyvät ajankäyttöön. Käytännössä on mahdotonta hoitaa täysipainoisesti rinnakkain kaupunginvaltuutetun, maakuntavaltuutetun ja kansanedustajan tehtäviä. Siksi olisi kohtuutonta pyrkiä saamaan äänestäjiltä mandaattia kolmannelle hallinnon tasolle.

Presidentinvaalissa tein kampanjatyötä kannatuskorttien keräämisessä ja lukuisissa tapahtumissa. Kampanjatyötä teen toki myös ennen maakuntavaaleja puolueen ja muiden ehdokkaiden puolesta.

  luettu 6354 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108005 viestiä 8545 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!