www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Digituella myös kulttuurin saavutettavuus paranee (Vapaa-aika ja harrastukset)

kirj. Tavallinen Suomalainen 1, 27.03.2018, 19:21 @ Pauli Kiuru

Digitaalinen muutos ympärillämme on nopeaa. Kaikki eivät ole pysyneet mukana. Arviolta miljoona suomalaista tarvitsee digineuvontaa. Neljännesmiljoona yli 65-vuotiaista ei ole koskaan käyttänyt internetiä. Ilman älypuhelinta on noin puoli miljoonaa kansalaista samasta ikäryhmästä. Digitaidoton on pahimmillaan vaarassa syrjäytyä. Useimmiten puhutaan pankki- ja viranomapalveluista ja niiden käytöstä. Vähemmälle huomiolle keskustelussa on jäänyt erilaisten sivistyksellisten ja kulttuurillisten palveluiden saavutettavuus ja merkitys.

Huoli on aiheellinen.Itse tunnistan monta ns vanhusta, joiden elämänlaatu on kärsinyt yhteiskuntamme muuttuessa "dikiaikaan".Onko se sitten heidän vikansa että pankit,kelat ja monet muut valtionkin laitoksissa asioidaan pelkästään "koneilla" Ei valtiovallan AUTA-projektit ole kuin silmälumetta ongelman hoitoo.Jotkut edustajamme puhuvat kulttuurin ja sivistyksen ulkopuolelle jäämisestä.Todellisuudessa monet jäävät ulkopuolelle elämisen perustarpeista.
Aikanaan Soneralta lupaudettiin ettei lankapuhelimen mahdollisuus häviä,nyt Telia repii kantaverkkoo irti tolpista,mitä tilalle...
Pankit häviävät pikku-kaupungeista,omia rahojamme emme voi nostaa kuin määrättynä päivänä .Esim. Nordean SUOMEEN tuloa hurrattiin .Mutta lähtöä Koskista moni ei.
Terveyskeskusten kelan tms asioinnin helpottaminen sitä apua tarvitsijoille on mielestäni ykkösasia. Eikö?

  luettu 5444 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!