www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Työllisyysmittareista (Yleistä keskustelua)

kirj. mvonkarne, 29.03.2018, 15:56

Nyt kun on tullut uutisia aktiivimallin aikaansaannoksista, niin selvinnyt on jo se, että yhteiskunnan tarjoamia tukia on leikattu. Syystä siitä, että kaikki eivät ole esittäneet riittävää aktiivisuutta. Mahdollisesti myöskin niitä on tarvinnut maksaa vähemmän, koska työllisyys on kasvanut.

Työllisyyden kasvulukuihin liittyy kuitenkin ongelma; ihmisiä siirrellään työttömistä harjoittelijoiksi tms. tempputyöllistämistoimia, jotka eivät ole parannuksia ollenkaan.

Mielestäni pitäisi työllisyysprosenttien sijaan, tai ainakin siinä sivussa, laskea tuloverokertymää. Sehän a) heti kasvaa kun väki työllistyy ja b) heti vaikuttaa ostovoimaan. Ostovoima taasen näkyy mittareissa talouskasvuna ja kuluttajien luottamuksena sitten pidemmällä aikavälillä. Sensijaan tuloverokertymää voitaisi kait mitata kuukausittain. Kyllä ne luvut on tiedossa verottajalla varmasti.

Eli onko tuloverokertymä kasvanut vaiko ei? Otetaan toki huomioon liittokorotukset jollain keskiarvolla ainakin niin tulee vertailukelpoista dataa. Siinähän sitten saavat kärkipoliitikot ihmetellä, jos väki työllistyy muttei tuloverokertymä kasvakkaan. Se nimittäin heti paljastaa tempputyöllistämisen. Ja mikäli palkkatulot eivät ole kasvaneet, mutta tukia on heikennetty, niin sehän tietää sitä että sisämarkkinat ovat taantuneet, koska ei ole mitä kuluttaa. Köyhin väki kuitenkin elää kädestä suuhun ja kaikki tulot ovat suoraan kulutusta.

Onkohan tällaista dataa tarjolla jossain, vai saako sitä käsiin vain esim. kansanedustaja? Aihesta olisi kiintoisaa kuulla selontekoa.

  luettu 2262 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107346 viestiä 8505 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!